Susulan dari perkembangan kes dadah yang berkaitan dengan kematian pelakon Bollywood Sushant Singh Rajput, Biro Pengawalan Narkotik (NCB) pada hari Ahad lalu telah menangkap abang kandung teman wanita pelakon Arjun Rampal, Gabriella Demetriades.

Foto: Bollywood Shaadis

Menurut pegawai NCB yang menjalankan siasatan itu, agensi penguatkuasaan undang-undang dadah telah menahan Agisilaos Demetriades.

IKLAN
Foto: DNA India

Dipetik dari Gulfnews.com, Pegawai NCB mendakwa bahawa Agisilaos, seorang warga Afrika Selatan, ditangkap setelah terungkap bahawa dia ada berhubung dengan pengedar dadah yang ditahan dalam kes Sushant.

Dia dihadapkan ke mahkamah tempatan dan dihantar ke tahanan NCB.

Terdahulu, NCB menahan teman wanita Sushant, Rhea Chakraborty, abang kandungnya Showik, pengurus rumah Sushant, Samuel Miranda, pembantu peribadi Dipesh Sawant dan beberapa yang lain.

Rhea menghabiskan masa selama 28 hari di penjara sebelum mendapat jaminan dari Mahkamah Tinggi Bombay dalam kes tersebut.

NCB juga telah menyoal siasat beberapa artis Bollywood termasuk Deepika Padukone, Sara Ali Khan, dan Shraddha Kapoor yang berkaitan dengan kes tersebut.

Sushant ditemui mati pada 14 Jun di kediamannya di Bandra dan sehingga hari ini masih belum diketahui punca sebenarn aktor kacak itu bunuh diri.