Sanjay Dutt pulih dari kanser paru-paru. Sanjay menyampaikan berita gembira ini menerusi muat naik Instagram bersempena dengan ulang tahun kelahiran anak kembarnya, Iqra Dutt dan Shahraan Dutt.

Sebelumnya, Sanjay mengejutkan peminat ketika pada bulan Ogos 2020 dia didiagnosis menghidap barah tahap empat. Isterinya, Maanayata Dutt, selalu meminta doa agar suaminya sembuh. Ingin tahu bagaimana Sanjay pulih?

Sanjay berkongsi sebuah artikel panjang di mana dia berjaya melawan penyakit itu. Telah diketahui bahawa sejak dia didiagnosis menghidap barah, Sanjay tidak pernah berhenti berdoa kepada Tuhan dalam pemulihannya.

IKLAN
VIA Instagram Sanjay Dutt

“Beberapa minggu terakhir adalah masa yang sangat sukar bagi saya dan keluarga. Tetapi seperti yang mereka katakan, Tuhan memberikan pertempuran paling sukar kepada pahlawannya yang terkuat. Dan hari ini pada hari ulang tahun anak-anak saya, saya gembira dapat keluar dari pertempuran ini dan dapat memberikan mereka hadiah terbaik yang saya dapat adalah kesihatan dan kesejahteraan keluarga kami, “kata Sanjay di Instagram yang dilaporkan oleh Hindustan Times pada hari Rabu, 21 Oktober. 2020.

VIA GulfNews

Dia meneruskan bahawa kerana keyakinanan yang kuat, dia akhirnya dapat pulih. Selain itu, pelakon berusia 61 tahun itu sering dilihat pergi ke hospital ditemani keluarganya.

“Ini tidak akan mungkin berlaku tanpakeyakinan yang teguh dan sokongan anda semua. Saya dengan tulus mengucapkan terima kasih kepada keluarga, rakan-rakan dan semua peminat yang telah menyokong dan menjadi sumber kekuatan saya melalui masa yang sukar ini. Terima kasih atas kasih sayang, kebaikan dan berkat yang telah anda kirimkan kepada saya, ”sambungnya.

Sanjay Dutt juga mengucapkan terima kasih kepada doktor yang merawatnya. Laporan mengatakan bahawa doktor memberitahu Sanjay mengenai kesembuhan dan bahawa dia sedang pulih. Namun Sanjay harus mengambil ubat dan mengikuti peraturan perubatan dengan ketat.