Sanjay Dutt Kongsi Rahsia Sembuh Daripada Kanser Tahap 4

Mesti Baca

Masih Bebas & Dituduh Bersembunyi, Nur Sajat Beri Respon Mengejutkan!

Ketika semua media arus perdana melaporkan bahawa usahawan, Nur Sajat diburu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), lain pula berlaku...

Cardi B Kongsi Dedah Alasan Nekad Buat Pembedahan Plastik

Cardi B menyatakan bahawa beliau berasa sangat yakin setelah menjalani pembedahan plastik. Rapper wanita yang menjalani prosedur implan payudara...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Sanjay Dutt pulih dari kanser paru-paru. Sanjay menyampaikan berita gembira ini menerusi muat naik Instagram bersempena dengan ulang tahun kelahiran anak kembarnya, Iqra Dutt dan Shahraan Dutt.

Sebelumnya, Sanjay mengejutkan peminat ketika pada bulan Ogos 2020 dia didiagnosis menghidap barah tahap empat. Isterinya, Maanayata Dutt, selalu meminta doa agar suaminya sembuh. Ingin tahu bagaimana Sanjay pulih?

Sanjay berkongsi sebuah artikel panjang di mana dia berjaya melawan penyakit itu. Telah diketahui bahawa sejak dia didiagnosis menghidap barah, Sanjay tidak pernah berhenti berdoa kepada Tuhan dalam pemulihannya.

VIA Instagram Sanjay Dutt

“Beberapa minggu terakhir adalah masa yang sangat sukar bagi saya dan keluarga. Tetapi seperti yang mereka katakan, Tuhan memberikan pertempuran paling sukar kepada pahlawannya yang terkuat. Dan hari ini pada hari ulang tahun anak-anak saya, saya gembira dapat keluar dari pertempuran ini dan dapat memberikan mereka hadiah terbaik yang saya dapat adalah kesihatan dan kesejahteraan keluarga kami, “kata Sanjay di Instagram yang dilaporkan oleh Hindustan Times pada hari Rabu, 21 Oktober. 2020.

VIA GulfNews

Dia meneruskan bahawa kerana keyakinanan yang kuat, dia akhirnya dapat pulih. Selain itu, pelakon berusia 61 tahun itu sering dilihat pergi ke hospital ditemani keluarganya.

“Ini tidak akan mungkin berlaku tanpakeyakinan yang teguh dan sokongan anda semua. Saya dengan tulus mengucapkan terima kasih kepada keluarga, rakan-rakan dan semua peminat yang telah menyokong dan menjadi sumber kekuatan saya melalui masa yang sukar ini. Terima kasih atas kasih sayang, kebaikan dan berkat yang telah anda kirimkan kepada saya, ”sambungnya.

Sanjay Dutt juga mengucapkan terima kasih kepada doktor yang merawatnya. Laporan mengatakan bahawa doktor memberitahu Sanjay mengenai kesembuhan dan bahawa dia sedang pulih. Namun Sanjay harus mengambil ubat dan mengikuti peraturan perubatan dengan ketat.

Terkini

Ingat Lagi Penyanyi Shajiri? Kini Bergelar Usahawan & Berkongsi Tips Untuk Menjana Pendapatan

Anda masih ingat dengan penyanyi Kumpulan KGB yang pernah popular dengan lagu 'Orang Kita' dan 'Hadirlah Kasih' Shajiri? Shajiri...

Artikel Berkaitan