Ira Khan, anak perempuan Aamir Khan kembali berkongsi kisah silam hidupnya. Sebelum ini, Murai MY ada mengeluarkan sebuah artikel mengenai Ira yang pernah mengalami kemurungan beberapa tahun sebelum ini.

BACA: Anak Aamir Khan, Ira Khan Buat Pengakuan Pernah Menderita Kemurungan

Kali ini, Ira bercakap mengenai gangguan seksual ketika dia berusia 14 tahun dan kisah perceraian ibu bapanya, Aamir dan Reena Dutta.

IKLAN

Ira  teringat kejadian yang mencetuskan emosi beberapa tahun yang lalu. Menurutnya, dia diganggu secara seksual dan segera melaporkan kepada ibu bapanya. Melalui posting di Instagram pada hari Ahad, 1 November 2020, Ira mengatakan bahawa ia adalah orang yang dia kenali.

“Ketika berusia 14 tahun, saya mendapat gangguan seksual. Ini adalah situasi yang agak aneh kerana saya tidak tahu sama ada orang itu tahu apa yang mereka dilakukan. Saya kenal mereka. Ia tidak berlaku setiap hari. Saya mengambil masa sekitar satu tahun untuk memastikan bahawa mereka tahu apa yang mereka lakukan,”- kata Ira, yang dipetik oleh DNA India.

Wanita berusia 23 tahun itu akhirnya keluar dari keadaan itu dengan meminta pertolongan orang lain.

“Saya segera menulis e-mel kepada ibu bapa saya dan keluar dari situasi itu. Setelah keluar dari keadaan itu, saya tidak merasa buruk lagi. Saya tidak takut. Saya rasa seperti ini tidak lagi berlaku kepada saya dan sudah berakhir. Aku berusaha move on dan melepaskannya,”- sambung Ira.

Telah diketahui bahawa Aamir dan Reena berpisah pada tahun 2002. Kemudian, dia menikah semula Kiran Rao sehingga hari ini. Ira mengatakan bahawa perceraian itu tidak menjadi masalah baginya seperti yang difikirkan oleh banyak orang. Kerana, mereka masih sangat pandai menjaganya.