Sedar tak sedar, dah 13 tahun Shah Rukh Khan & Deepika Padukone digandingkan bersama dalam filem Om Shanti Om. Filem itu juga menandakan penampilan sulung Deepika dalam arena Bollywood.

Filem ini menyaksikan penampilan Shah Rukh yang berbeza dan mengejutkan peminat dengan tubuh sasa ‘6 packs’. Dalam filem ini, SRK muncul tanpa baju dalam babak menyampaikan nyanyian dan menari untuk lagu Dard-e-Disco, yang dirancang sebagai USP ( Unique Selling Proposition ) filem ini.

IKLAN

Sementara seluruh negara membincangkan penampilan barunya, pengarah filem itu Farah Khan telah memberitahu kepada hos TV, Anupama Chopra dalam sebuah wawancara bagaimana dia mempunyai reaksi aneh terhadap tubuh Shah Rukh.

Farah mengatakan bahawa dia muntah setiap kali Shah Rukh menanggalkan bajunya untuk penggambaran lagu Dard-e-Disco. Farah terpaksa menjelaskan kepada Shah Rukh bahawa itu tidak ada kaitan dengannya tetapi dia selalu mual ketika dia berada di trimester ketiga kehamilannya.

Shreyas Talpade Puji SRK

Filem ini terus menjadi blockbuster. Shreyas Talpade yang memegang watak sebagai Pappu Master dalam filem itu, juga teringat bagaimana Shah Rukh menangguhkan waktu panggilan ‘call time’ filem kerana dia merasa mustahil untuk tiba pada awal pagi.

“Adegan pertama yang harus bersama dengan SRK diberi waktu panggilan 8.30 pagi, dan SRK terlambat. Dia datang dan meminta maaf kepada semua orang, walaupun secara sebenarnya kami bukan siapa-siapa, kerana terlambat 45 minit.”