Sebelum ini,peminat dikejutkan dengan pengunduran pelakon Johnny Depp daripada terbabit dalam filem Fantastic Beasts 3. Sebelum ini, Depp telah memegang watak Gellert Grindelwald dan berita tersebut telah pun disahkan sendiri oleh Depp melalui satu kenyataan.

Mads Mikkelsen Sebagai Pengganti 

Difahamkan, pengunduran Depp daripada siri tersebut kerana kalah dalam kes saman fitnah tabloid The Sun mengenai sebuah artikel yang mendakwa dirinya sebagai kaki pukul. Terbaru, media antarabangsa melaporkan watak Gellert Grindelwald telah pun menemui pengganti nya yang mana Mads Mikkelsen dikhabarkan akan menggalas watak tersebut.

IKLAN

Mikkelsen dikatakan telah menjadi pilihan utama pengarah filem itu, David Yates bagi menjayakan sekual Fantastic Beasts yang dijangka akan ditayangkan pada musim panas tahun 2022. Sebagai info, Mikkelsen pernah terbabit dalam filem Marvel, Dr Strange yang membawakan watak antagonis,Kaecilius.

Perlu Bayar Depp?

Produksi Fantastic Beasts 3 telah pun memulakan penggambaran pada 20 September lalu dan Depp telah menjayakan salah satu adengan tersebut. Turut dikhabarkan, Warner Bros masih perlu membayar penuh gaji Depp bernilai $10 million (~RM41,205,000) berdasarkan syarat dan terma kontrak ‘pay or play’ antara Depp dan produksi itu.