Nafi Ambil Kesempatan! Aliff Syukri Dedah 7 Perkara Sebenar Tentang Wani

Jelas Aliff kepada Murai.my, dia menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut serta telah melantik peguamnya bagi mengendalikan kes.

Mesti Baca

Menerusi sidang media khas yang diadakan petang semalam, jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri nekad mendedahkan perihal sebenar mengenai kontroversi yang mendakwa dirinya telah mengambil kesempatan di atas Wani Comel tidak memberi sebarang faedah seperti yang dijanjikan sebagai duta produk pelansingan badan.

Bersedia Untuk ‘Lawan’, Ini 7 Pendedahan Aliff 

Jelas Aliff kepada Murai.my, dia menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut serta telah melantik peguamnya bagi mengendalikan kes. Malah Aliff juga menegaskan pihaknya sudah bersedia sekiranya isu ini ingin dibawa ke mahkamah. Dalam pada itu, Aliff serta pihaknya turut mendedahkan beberapa bukti sebelum ini termasuklah rakaman video pihaknya ke rumah Wani bagi membincangkan perkata itu.

Nafi Janjikan Kereta Dan Rumah

Menurut Aliff, dia tidak pernah menjanjikan tuntutan yang didakwa Wani sebelum ini kerana ianya tidak termaktub dalam kontrak yang telah ditandatangani oleh kedua-dua mereka.

“Saya tidak pernah menjanjikan bulan dan bintang, nak bagi rumah, kereta mahupun kekayaan.

“Dia bukan isteri saya atau bukan mak bapak saya untuk saya kayakan.

“Anda semua boleh fikir logik, segala permintaan dia di luar jangkauan,” tegas Aliff

Hanya Bantu Wani

Tambah Aliff, niatnya pada awal hanya ingin membantu Wani dan menafikan perjanjiannya untuk menjaga kebajikan ahli keluarga remaja itu. Bagaimanapun, dedah Aliff lagi dalam masa yang sama kadang-kala pihaknya turut menghulurkan wang saguhati sekiranya berjumpa dengan mereka sebagai tanda sedekah.

Ziarah Keluarga Wani Secara Baik

Dalam sebuah video yang ditunjukkan pada para media, kelihatan wakil Aliff yang diwakili oleh isterinya sendiri, Datin Seri Nur Shahida dan pekerjanya ke rumah Wani bagi membincangkan secara baik mengenai isu tersebut sekaligus menafikan kononnya mereka ‘menyerang’ Wani dan keluarganya.

Wang RM3,000 Berdasarkan Belas Ihsan

Mengenai perjanjian wang bulanan sebanyak RM3,000, Aliff berkata wang tersebut diberi secara budi bicara dan ianya telah tertulis di dalam kontrak.

Belanja Ribuan Ringgit Untuk Wani

Aliff yang kelihatan sebak ketika mengenangkan nasibnya yang diperlakukan sedemikian turut menyatakan pihaknya telah belanja ribuan ringgit hanya kerana ingin merealisasikan impian Wani untuk kembali bergerak seperti sedia kala. Namun, sebaliknya pula terjadi apabila dia dituduh sedemikian.

“Saya sudah berbelanja ratusan ringgit termasuk mendapatkan khidmat jurulatih, tempat tinggal, makanan tambahan atau supplement.

“Siap ada tukang masak untuk menjaga permakanannya. Bukan sehari dua ya tetapi berbulan.

“Niat saya hanya nak bantu dia berjalan, supaya Wani boleh bantu semula ibu dia,” kata Aliff sebak

Hasutan Pihak Ketiga

Dalam sidang media itu, Aliff berkata dia tidak menolak sekiranya tuntutan yang dibuat oleh Wani itu telah dihasut oleh pihak ketiga yang cuba menjatuhkan reputasi diri dan perniagaannya. Malah difahamkan pihak ketiga tersebut juga terdiri daripada kenalan usahawan itu sebelum ini. Sidang media itu turut menjemput Kamal Affandi Hashim yang merupakan penganalisis jenayah di Malaysia.

Cabar Untuk Saman

Akui sudah lali dengan segala kecaman dan kontroversi, Aliff berkata dia sudah bersedia bawa kes ini ke mahkamah serta turut mencabar pihak tersebut ntuk menyamannya. Sebelum bersurai, Aliff usahawan ini turut menasihati orang ramai agar menggunakan saluran yang betul untuk membuat aduan dan bukannya bertindak untuk menularkan sesuatu perkara yang belum sahih.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan