“Ni Namanya Clout”- Pengacara TV Anggap Perbuatan Janna Nick Melampau

Menurutnya, apa yang dilakukan oleh Janna itu hanyalah bagi menarik perhatian ramai semata-mata dan insiden menyindir individu yang telah meninggal dunia sekitar tahun 2018 juga disifatkannya sebagai melampau.

Mesti Baca

Patutlah Cantik! Selain Neelofa 10 Artis Wanita Ini Berdarah Kacukan

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa di Malaysia sebenarnya ramai artis wanita yang berdarah kacukan atau campuran dan kebanyakannya...

Dahsyat! 4 Item Ini Habis Dijual Setelah Digunakan Oleh Rosé Blackpink

Sebut sahaja BLACKPINK, sudah tentu membayangkan sebuah kumpulan K-Pop wanita yang sangat terkenal sehingga peringkat antarabangsa. Apa sahaja yang...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Kontroversi mengenai pelakon dan pengacara Janna Nick masih hangat diperkatakan. Malah menerusi carian Murai.my terkini di laman Twitter, tanda pagar #JANNANICKGOINGTOJAILPARTY masih lagi trending sejak semalam.

Pengacara Kecewa Dengan Janna Nick

Difahamkan, semua akaun sosial media Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah binti Muner kini telah dipadam berikutan namanya teruk dikecam sehingga menjadi bualan warganet terutamanya bagi peminat industri K-Pop.

Dalam pada itu, seorang pengacara yang juga bekas penyampai di sebuah stesen radio swasta tidak lama dahulu turut mengkitik tindakan yang dibuat oleh Janna.

“Dah lama perhati dia ni. Mula-mula masuk allkpop kerana dia memikirkan ia adalah kelakar dengan menyindir seseorang yang telah meninggal dunia. Kemudian, dia memilih konon acah biadap (savage) dan menyindir kumpulan K-Pop dalam karakter (filem) yang dia arahkan”

“Ini namannya clout. Sebab dia tahu semua akan triggered(sentap) dan bagi dia attention (perhatian)” luahnya

Menurutnya, apa yang dilakukan oleh Janna itu hanyalah bagi menarik perhatian ramai semata-mata dan insiden menyindir individu yang telah meninggal dunia sekitar tahun 2018 juga disifatkannya sebagai melampau.

Bagaimanapun, jelas pengacara itu, netizen tidak seharusnya melakukan pembulian terhadap Janna kerana tindakan seumpama itu hanya akan membuatkan diri mereka hampir sama dengannya.

“Walaupun apa yang dibuatnya itu salah, kita tidak perlu melakukan buli siber kepadanya kerana itu hanya akan membuatkan kita sama denganya. Seperti yang kita semua sedia maklum, dia gembira bahawa dia sedang tular dan mendapat perhatian apa yang dia nak. Ini adalah sebab pada mulanya saya hanya ingin mendiamkan diri. Tetapi..(emoji marah)” tulisnya lagi

Janna Buat Laporan Polis 

Dalam perkembangan lain,Janna dikatakan bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang menfitnah, mengugut dan menyerangnya secara peribadi di media sosial.

Dedahnya di laman Twitter awal pagi tadi, laporan polis telah dibuat dan pihak berkuasa sedang menyiasat serta mengenalpasti individu pesalah laku meskipun ada cuba berlindung di sebalik nama dan akaun samaran. Namun begitu, akaun Twitter tersebut telah dipadam tidak lama kemudian.

Terkini

Peguam Yakin, Zarina Anjoulie Akan Menang Kes Saman Oleh Nurfaralinah

Mahkamah Tinggi Malaya Negeri Sembilan membenarkan permohonan yang dikemukakan oleh Zarina Anjoulie untuk membatalkan penghakiman yang dimasukkan oleh Nurfaralinah...

Artikel Berkaitan