Salah Guna Kebenaran? Netizen Persoal Safiey Ilias Rentas Negeri Untuk Berehat

Menjengah ke ruangan komen, segelintir netizen mempertikaikan kenyataan usahawan ini untuk pulang ke kampung kerana berlainan dengan alasan yang diberikan olehnya pada surat kebenaran tersebut.

Mesti Baca

Usahawan sensasi, Safiey Ilias sekali lagi mencuri tumpuan di media sosial selepas memuatnaik foto surat kebenaran merentas negeri sekaligus menjadi pertikaian di kalangan netizen.

Salah Guna Kebenaran?

Menerusi hantaran di laman Instagram miliknya, tertera kenyataan ‘urusan kerja’ telah dinyatakan dalam surat tersebut. Bagaimanapun di ruangan kapsyen, Safiey atau nama sebenarnya Saifuddin Bin Ilias menyatakan ingin pulang ke kampung halaman di Pahang kerana ingin berehat berikutan masalah kesihatan mental yang dihidapinya.

“KL – Pahang . Ratu akhirnya akur dan buat keputusan untuk balek ke Pahang berehat dgn mak dan ayah untuk fix my mental health problem . Dulu ego , dah hampir setahun ratu tak balik kampung”

}Keluarga adalah segala2nya . Mereka sahaja yg tidak akan mengkhianati kita . Ni bukan saja2 nk mohon rentas negeri ya syg , just ratu sgt memerlukan support moral keluarga dan berehat seketika sebelum dpt balik ke KL balik . Doakan ratu agar dpt segera baik” tulisnya

 Netizen Pertikai Alasan Safiey

Menjengah ke ruangan komen, segelintir netizen mempertikaikan kenyataan usahawan ini untuk pulang ke kampung kerana berlainan dengan alasan yang diberikan olehnya pada surat kebenaran tersebut.

Selain itu, terdapat juga dikalangan mereka yang meluahkan rasa kecewa kerana masih ramai yang menghadapi masalah yang sama (tertekan dan kemurungan) namun tidak dapat pulang ke kampung berikutan mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Sehingga artikel ini ditulis, tiada sebarang kenyataan balas diberikan oleh Safiey.

 

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan