Dua Kali Tukar Agama, 3 Kisah Peribadi Dewi Sandra Yang Mengejutkan

Mesti Baca

Dalam beberapa hari ini, Murai MY lihat nama Dewi Sandra kini menjadi sebutan di Indonesia selepas dia berkongsi kenangan bersama bapanya.

Dia membincangkan kenangan manisnya dengan bapanya yang diketahui  adalah seorang agnostik yang kemudian menjadi mualaf. Dewi berkata bahawa ibunya selalu memintanya untuk selalu mendoakan bapanya. Dia, yang masih remaja ketika itu, merasa bingung.

Sehingga suatu hari hasrat ibunya menjadi kenyataan. Bahkan Dewi mengakui bahawa dia tidak menyangka kekuatan doa dapat mengubah bapanya.

Kemudian bapanya menikah semula dengan ibu Dewi. Dia menyatakan hal ini kepada Daniel Mananta di Daniel Mananta Network. Daniel Mananta bingung dengan perkahwinan itu. Sebenarnya ibu bapa Dewi Sandra pernah bercerai sebelum ini. Dewi juga menjelaskan bahawa mereka berkahwin lagi kerana bapanya telah memeluk agama Islam.

Pada mungkin tidak begitu mengenali siapakah Dewi, berikut Murai MY kongsikan 3 fakta mengenai beliau yang mungkin ramai tak tahu.

Bintang komersial

Foto: Pikiranrakyat

Wanita kelahiran Brazil ini sebenarnya pertama kali muncul dalam beberapa buah iklan komersial. Dewi Sandra juga pernah membintangi beberapa iklan, seperti pelembap badan, deodoran dan produk elektronik.

Berkahwin Tiga Kali

Foto: Viva.co.id

Dewi berkahwin dengan Surya Saputra, seorang pelakon dan penyanyi Indonesia pada tahun 2000. Namun, perkahwinan keduanya berakhir dengan perceraian pada 16 Februari 2005. Dewi kemudian berkahwin semula dengan penyanyi Glenn Fredly pada 3 April 2006 di Bali.

Pada bulan Disember 2008, rumah tangga Dewi dan Glenn Fredly dilanda masalah dan  bercerai.

Kemudian, pada 11 Disember 2011, Dewi bernikah dengan Agus Rahman di Jakarta. Agus Rahman terkenal sebagai seorang usahawan ang mempunyai kedudukan tertinggi di salah satu pusat membeli-belah terbesar di Jakarta, Grand Indonesia.

Dua kali Tukar Agama

Foto: Fimela

Dewi Sandra telah menukar agamanya sebanyak dua kali kerana perkahwinan. Difahamkan, Dewi merupakan seorang muslim sejak kecil namun, semasa dia berkahwin dengan Glenn, orang ramai menyatakan bahawa Dewi Sandra telah menukar agama  mengikuti Glenn.

Ini dibuktikan melalui perarakan perkahwinan kedua yang berlangsung di Tirta Hotel Bali Chapel. Namun, perkahwinan mereka hanya bertahan selama tiga tahun.

Kemudian dia berkahwin dengan Agus Rahman, dan dilaporkan telah mengubah agamanya lagi.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan