‘Kutuk Fizikal Orang Boleh Undang Maut’- Aishah

Suasana sidang media yang berlangsung semalam boleh dikatakan agak sedikit tegang dengan Haqiem Rusli yang mengalirkan air mata selepas gagal mengawal perasaannya dan turut diaju pelbagai soalan panas dari para wartawan.

IKLAN

Aishah Simpati Dengan Haqiem Rusli

Melihatkan keadaan Haqiem yang begitu tertekan, penyanyi Aishah turut menzahirkan rasa simpatinya dengan penyanyi itu. Menerusi laman Instagram nya, bagi Aishah yang sudah 30 tahun di dalam bidang seni begitu memahami situasi Haqiem kerana suatu ketika dahulu dia turut mengalami situasi yang sama.

“I felt so sorry for him.Come on guys,despite his fame, he is a kid.Give the guy a break!!”

Sakit Hati Apabila Fizikal Dikutuk

Menurut Aishah, dia sedih apabila terdapat netizen yang menghina fizikal Haqiem. Meskipun sudah lama berkecimpung dalam industri hiburan, bagi Aishah sehingga ke hari ini dia masih lagi tersinggung sekiranya terdapat sesetengah netizen yang mempermainkan perasan serta mengutuknya.

“You all mungkin mengejek2 kutuk dia menangis bila dikutuk gitu tapi percayalah menghina rupa, wajah dan bentuk seseorang itu satu mental torture. Karen Carpenter mati akibat anorexia kerana mental torture yg dialaminya apabila wartawan mengkritiknya terlalu gemuk. So please don’t be so hard on the guy. Kita kena support artiste kita,nak jadi artiste berkualiti ambil masa dan semua pun akan at some point make mistakes or say the wrong things. “

Tambah penyanyi ini, perkara seumpama inilah yang mengundang insiden yang tidak diingini seperti bunuh diri dan sebagainya. Malah sekiranya perlukan nasihat dan bimbingan Aishah sedia membantu Haqiem

aishahhaqiem rusli