Detik-detik cemas yang sangat mengejutkan ini dapat dirakamkan melalui kamera dan telahpun viral di Jerman. Foto ini menunjukkan sirip ikan jerung terpacul dari air dan berlegar-legar menuju ke belakang wanita berusia 34 tahun itu.

Simone Gutsche model terkenal dari Jerman ini berkata dia sedang menikmati percutiannya di pantai Florida, Amerika Syarikat. Gutsche telah membuat keputusan untuk bersiar-siar ke persisiran pantai dan tidak menyangka sesuatu buruk menanti beliau.

IKLAN

simone-gutsche-741000

Beliau turut memberitahu pada media bahawa dia tidak merasa apa-apa kebimbangan apabila mula berjalan di persisiran pantai tersebut. Pantai yang sunyi dan mendamaikan langsung tidak terfikir ia mengundang bahaya.

Namun suasana berubah menjadi panik apabila mendengar jeritan amaran jauh dari kedudukannya di persisiran pantai dan mengambil keputusan untuk meninggalkan pantai tersebut serta-merta.

Beliau berkata, orang di sekitar pantai tersebut menjerit padanya bahawa Ikan Jerung hanya berada 16 kaki di belakangnya.

Gutsche masih tidak percaya detik-detik cemas ini berlaku padanya, sehingga seseorang menunjukkannya foto. Beliau terkejut dan berazam tidak mahu ke pantai lagi untuk masa terdekat.

simone-gutsche-740995

sumber Daily Star