Tahun 2016 akan melabuhkan tirainya dalam beberapa hari lagi. Isu-isu panas serta kontroversi sentiasa menghantui di kalangan selebriti di Malaysia. Tidak kurangnya pada isu yang membabitkan selebriti yang membuat keputusan untuk tidak berhijab lagi.

Persoalan mengapa mereka berubah terpulang kepada pendirian masing-masing.

Namun selebriti ini sentiasa dihujani kritikan dan tohmahan daripada netizen di media sosial. Ada juga yang masih memberi sokongan moral dan menghormati keputusan yang mereka lakukan.

IKLAN

Sebagai peminat, janganlah kita cepat melenting dan menghakimi perbuatan yang telah mereka lakukan dan lebih baik mendoakan kebaikan. Antara selebriti yang dimaksudkan adalah pelakon tanahair Uqasha Senrose, Nur Ameera Khan iaitu adik kepada Neelofa dan bekas DJ radio Era, Ira Mohd Amin.

uqasha

1. Uqasha Senrose

Uqasha telahpun mendedahkan dirinya tidak mahu lagi bertudung dan mengakui bahawa selama tiga tahun berhijab, imannya seakan tidak stabil. Malah, keputusan bertudung dulu dibuat kerana kecewa putus cinta dan merasakan beliau seperti munafik kerana menonjolkan sikap yang tidak bertepatan dengan imej berkenaan.

ira

2. Ira Mohd Amin

Bekas penyampai radio ERA fm ini yang memulakan langkah baru dalam hidup dengan berhijab pada bulan Ramadhan yang lalu mengejutkan peminatnya apabila bergambar tanpa tudung bersama teman baiknya, Nana Mahzan.

ameera

3. Nur Ameera Khan

Adik Neelofa iaitu Nur Ameera telah menerima pelbagai kritikan daripada orang ramai suatu ketika dahulu. Dia mencetuskan kontroversi apabila seakan menghina sekolah serta guru kerajaan. Antara kenyataan Ameera menerusi satu video yang beliau muat naik di YouTube ialah, guru kerajaan buat kerja cincai dan keadaan sekolah kerajaan sangat teruk berbanding sekolah swasta.

Sejak dari itu Ameera semakin di kenali lantas mempunyai ribuan pengikut di Instagram dengan imej berhijab sebelum ini. Namun sejak akhir-akhir ini gadis kacukan arab ini sudah mula memuat naik gambar tidak berhijab. Mungkin ada sebab-sebab tertentu Ameera tidak bertudung lagi.

IKLAN