Aiskrim merupakan salah satu pencuci mulut yang digemari oleh semua lapisan masyarakat terutamanya kanak-kanak dan dewasa ketika musim panas. Apa yang menariknya, aiskrim masih mendapat tempat di hati orang ramai dari dahulu hingga kini walaupun terdapat pelbagai pengubahsuaian dan kelainan yang dibawa bagi menonjolkan lagi snek ringan ini. Mari kita lihat senarai Kedai Ais krim paling popular di seluruh dunia.

1. Serendipity 3 – NYC & Las Vegas

Pernah tersenarai dalam Guinness World Records sebagai ais krim yang paling mahal di dunia, di mana untuk satu kon ais krim berharga RM4,300. Ais krim ini di saluti emas yang boleh dimakan. Ais krim ini memerlukan bahan-bahan khas dari bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Tak mustahil harga nya pun agak melampau.

IKLAN

2. Black Tap – NYC.

4-play-j-ice-cream-truck-nyc3. Play J Ice Cream Truck – NYC

Walaupun ia mungkin agak memalukan untuk menikmati kon ini, namun cara pembuatannya cukup genius. Bentuk J menghalang ais krim anda tidak menitis.

5-cow-tipping-creamery-austin-texas4. Cow Tipping Creamery – Austin, Texas

Cow Tipping Creamery menyajikan versi mereka sendiri, ais krim yang dibuat dalam banyak lapisan. Lapisa ini buatkan anda boleh mengalami setiap capuran dalam setiap gigitan, dari atas hingga ke bawah.

6-modern-toilet-taipei-taiwan5. Modern Toilet – Taipei, Taiwan

Jika anda sedang mencari uasi krim yang aneh dan agak berbeza. Ais krim yang dihidangkan dalam bentuk jamban adalah sesuatu yang luar biasa. Daripada menggunakan kon ais krim atau mangkuk, mereka menggunakan mangkuk tandas kecil. Kembang pula rasa tekak ni.

sumber: Insider