Lakonan romantik antara Neelofa dan Fattah Amin dalam drama terbaharu berjudul Suri Hati Mr. Pilot ternyata berjaya mencuri tumpuan ramai peminat. Ada yang suka lihat mereka bercinta dalam dunia realiti dan ada juga yang meluat melihat aksi mereka berdua yang terlalu rapat. Namun masih lagi tidak tahu bahawa mereka berdua mempunyai persamaan unik yang menyebabkan mereka boleh bercinta.

1. Juara Pertandingan Realiti

Fatah amin atau nama sebenar Abdul Fattah Mohd Amin dahulunya berjaya  dinobatkan sebagai juara bagi pertandingan Hero Remaja tahun 2011/2012 yang sekali gus merangkul hadiah lumayan RM5,000 dan motosikal Naza 650z. Manakala Neelofa juga pernah mendapat gelaran Juara pertandingan Dewi Remaja setahun sebelum Fattah di bawah anjuran sebuah organisasi yang sama iaitu Karangkraf.

IKLAN

fattah-1_7

2. Minat

Selain berlakon, Fatah Amin dan Neelofa mempunyai minat yang sama iaitu menceburi bidang perniagaan. Fattah Amin dalam perniagaan restorannya ‘Stalkercafe’ di Kota Damansara manakala Neelofa bersama ibunya memiliki jenama produknya sendiri. Neelofa dianggap sebagai seorang artis dan selebriti yang paling berjaya.

3. Hos TV

Kedua-dua selebriti ini pernah dipertanggungjawabkan untuk menjadi Hos bagi sebuah acara yang besar. Fattah Amin pernah menjadi hos bagi Anugera Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL). Nealofa pula sememangnya sentiasa menggalas tanggungjawab mengacarakan Majlis anugerah seperti Anugerah Skrin, Anugerah Meletop dan sebagainya. Kedua-dua mereka mampu memberi impak yang besar semasa acara berlangsung.

4. Duta Produk

Fattah Amin dan Neelofa juga duta kepada produk berjenama. Fattah Amin merupakan duta produk kepada Safi Men dan Neelofa pernah menjadi duta kepada beberapa jenama seperti Nokia, LINE, Silky Girl dan Lancôme La Nuit Tresor.

hans5. Percintaan

Mengenai isu percintaan, Fattah Amin dan Neelofa pernah bercinta atau di gossipkan dengan pelakon tanah air. Sebelum ini Fattah Amin pernah bercinta pelakon drama TV Sherryl Ibrahim, manakala Neelofa pula pernah di gosipkan bersama pelakon kacak popular Hans Isaac. Namun percintaan kedua-dua selebriti tidak berpanjangan.