Suatu rakaman video yang tersebar di media sosial memperlihatkan seorang pelajar sekolah menengah sedang membuli pelajar perempuan dalam lingkungan usia 13-17 tahun. Pelajar perempuan ini kelihatan seperti berada di dalam tandas sekolah dan di kelilingi beberapa orang pelajar lelaki dan seorang pelajar perempuan.

Melalui video ini juga, jelas kedengaran pergaduhan mulut antara mangsa dan pelajar lain  dalam bahasa mandarin. Namun tidak dapat dipastikan punca dan sebab pergaduhan mulut ini. Budak perempuan ini berdiri kaku tanpa bersuara hanya berdiam apabila di buli oleh pelajar-pelajar lain.

Lebih menyedihkan, budak perempuan ini di lempang tanpa rasa belas kasihan oleh salah seorang pelajar yang berada di dalam tandas ini. Gelak ketawa kesemua pelajar itu menunjukkan mereka seronok membuli pelajar perempuan ini.

IKLAN

Video ini semakin viral dan mendapat perhatian rakyat Malaysia dan berharap pihak berkuasa dapat mengambil tindakan terhadap pelajar-pelajar yang terlibat mahupun pihak sekolah.