Selepas dihangatkan dengan kontroversi apabila foto dan video beliau berpelukkan dengan penyanyi terkenal Usher tersebar di Internet kini dengan Anderson Paak pula. Ada-ada sahaja isu sensasi melanda penyanyi antarabangsa yang meningkat naik ini.

Terbaru, nama Yuna sekali lagi menjadi bualan hangat netizen apabila video beliau dipeluk dan hampir dicium penyanyi barat, Anderson Paak mula tersebar sejak beberapa hari lepas. Netizen yang menonton video berkenaan kecewa dengan tindakan Yuna yang seakan “merelakan”dirinya dipeluk oleh Anderson.

IKLAN

maxresdefault-1

Aksi mesra ini berlaku ketika Yuna menghadiri Soul Train Music Awards di Las Vegas baru-baru ini. Di dalam video berkenaan, Yuna seperti sedang ditemubual dan secara tidak sengaja Anderson memeluknya.

Kebanyakkan peminatnya mengutuk kelakuan Yuna dan menuduh dia sengaja memeluk artis barat tersebut. Namun tidak dapat dinafikan cara dan budaya mereka di Amerika tidak sama seperti di Malaysia dan tidak sepatutnya Yuna dipersalah sebegitu rupa kerana usahanya untuk mengharumkan nama negara di mata Dunia tidak pernah putus.

Antara kritikan peminat terhadapnya.

screen-shot-2016-12-15-at-12-33-39-pm

https://www.youtube.com/watch?v=LP49QEM3Yks