the-residence-a380-bedroom-landscape-expense0516 Baru-baru ini Syarikat penerbangan terkemuka, Etihad telah menawarkan perkhidmatan konsep mewah dan elegan. Penerbangan ini dianggap sebagai penerbangan paling mahal di dunia. Namun buat masa ini Etihad hanya menawarkankan perkhidmatan mewah ini antara penerbangan untuk destinasi New York dan Mumbai sahaja.

Syarikat penerbangan negara Arab ini menjanjikan penumpang akan mendapat perjalanan yang selesa seperti berada di Hotel 5 bintang. Difahamkan tiket untuk perjalanan sehala bernilai RM170,202.

IKLAN

the-residence-a380-landscape-expense0516Satu tiket pergi balik menelan kos RM300 000 bagi penginapan seorang atau berpasangan. Sama nilai seperti 1 unit kondominum. Mengejutkan bukan? Penerbangan ini bukanlah penerbangan terus ke destinasi kerana pesawat akan berhenti di Abu Dhabi.

Dengan harga ini tetamu akan disediakan bilik tidur mewah dan elegan boleh muat untuk dua orang serta TV skrin rata 27-inci. Sebelum mendarat, penumpang boleh menyegarkan badan di bilik mandi peribadi.

Jom saksikan video ini, bagaimana pengalaman bersama Etihad bernilai ratusan ribu ini. Ada pasti mengimpikan perjalanan seperti kerana ia sangat mengkagumkan.

the-residence-a380-butler-1-expense0516Selain itu, penumpang juga akan dihidangkan dengan pelbagai jenis makanan seperti di restoran mewah dan di hantar terus ke kamar.

Selain daripada kemewahan di dalam penerbangan, kos tiket yang juga termasuk pengangkutan limo mewah pergi dan balik dari lapangan terbang, malah penumpang tidak perlu mendaftar masuk di kaunter. Penumpaang hanya perlu akses ke lounge peribadi.

sumber