Setelah gagal menyelesaikan kontrak bersama sebuah portal Shopping Online di Rusia, lelaki berusia 21 tahun ini setuju jika dirinya dilelong di dalam portal tersebut. Usahawan muda ini rela dilelong untuk melunaskan hutang-hutangnya daripada dihadapkan ke mahkamah dan dihukum.

Lelaki bernama Aleksandr Kramarenko ini dilelong di laman sesawang terkenal di Rusia, PichShop.ru dengan status masih tersedia. Dengan wajah yang cukup tampan, ia dilelong untuk dinikahi oleh orang umum dengan masa jaminan selama satu tahun.

IKLAN

aleksandr-kramarenko3-1

Dalam huraian “produk” itu menyatakan mengenai usia, tinggi dan berat badan serta hobinya. Ia bersedia untuk menikahi oleh wanita yang tak lebih dari 35 tahun dengan harga mulai dari RM 734.00.

Walaupun penulis merasa sedikit curiga, namun difahamkan beberapa media tempatan telah menghubungi perniagaan online ini dan Kramarenko telah mengesahkan kebenaran penjualan tersebut. Lelongan ini sendiri merupakan idea dari pihak perniagaan online yang telah dipersetujui oleh kedua pihak.

sumber