Majlis berkatan tentunya bukan sesuatu yang asing bagi umat Islam. Berkhatan menjadi salah satu kewajiban yang harus dilakukan oleh kaum lelaki muslim. Namun baru-baru ini di Indonesia, sebuah video viral mengenai seorang remaja lelaki dalam majlis berkhatan mencuri tumpuan.

Dalam video tersebut kelihatan seorang remaja lelaki berbadan gempal menangis meraung-raung. Ia menjerit takut kerana sakit dan pada masa yang sama bapanya cuba menenangkannya.

Oleh kerana jeritannya tidak mendapatkan respon maupun pertolongan, remaja ini memutuskan untuk berpura-pura mati. Bapa remaja ini terus panik dan cuba mengejutkan anaknya dengan menepuk-nepuk pipi.

IKLAN

screen-shot-2016-12-27-at-9-39-52-am

Kesemua yang berada disitu mula merasa cemas dan secara tiba-tiba remaja ini bangun sambil ketawa dan menjelirkan lidahnya. Apa-apa pun remaja lelaki ini berjaya memperdayakan keluarganya melalui aksi lakonan sebegini. Namun acara ini tetap di teruskan tanpa halangan lagi.

Kejadian ini sempat dirakamkan seseorang yang kemudian memuat turun di media sosial. Netizen menganggap remaja lelaki ini lucu meskipun dalam ketakutan dan kesakitan.