Berendam di kolam air panas tentunya akan lebih seronok jika dikunjungi pada cuaca sejuk. Berendam di kolam air panas biasanya boleh di kunjungi di kawasan pergunungan yang berhampiran dengan gunung berapi ataupun di pusat kesihatan dan spa di bandar.Tetapi jangan terkejut jika sebuah lokasi kolam air panas ini menawarkan cara yang lebih ekstrim pada pengunjung?

img_4720Sebuah tempat pelancongan rekreasi di daerah Antique, Filipina menawarkan pengalaman unik dan ekstrim kepada para pengunjung untuk menikmati air panas di kawasan terbuka. Bukan menggunakan kolam biasa mahupun tab mandi, tetapi pemandian ini menggunakan sebuah kawah  raksasa yang diisi dengan air.

Lebih menarik, para pengunjung akan berasa panas dari unggun api yang ada di bawah kawah tersebut. Api akan terus marak dan hangat mengelilingi kawah seolah-olah anda direbus hidup-hidup.

IKLAN

berendam-di-wajan-besar

Menurut laporan dari Daily Mail, dulunya pemandian air panas dalam Kawah ini adalah sebuah alat bagi pembuatan gula. Kawah besar yang digunakan dahulunya adalah tempat memasak gula. Namun lokasi itu kini telah menjadi sebuah tempat rekreasi yang menarik ramai pelancong.

00141307