Kalau cerita pasal penjagaan tubuh, kebiasaannya sesiapa sahaja mengidamkan tubuh yang langsing kerana mahu tampil lebih cantik. Begitu juga yang dialami oleh pelakon jelita Fasha Sandha yang berjaya menguruskan badan dan penampilan terbaru Fasha kini lebih anggun sehingga ramai yang memuji perubahan tersebut.

View this post on Instagram

Jom kerja 😇💕 Today saya disolek dan dilukis oleh adik saya @alhaalfa . . 😀

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

IKLAN

Lebih menarik lagi, kini Fasha dengan imej potongan rambut pendek bagi melakonkan watak penting dan menjayakan filem terbaru berjudul Badang. Baru-baru ini, ibu tunggal kepada dua cahaya mata itu turut berkongsi perubahan dirinya dengan membandingkan gambar yang dirakam pada 2013 dan terkini menerusi laman Instagram.

Pada 2013, berat badan Fasha ialah 68 kilogram. Kini beratnya hanyalah sekitar 54 kilogram.

“Saya sendiri ingin memberikan inspirasi kepada wanita lain yang pernah bergelut seperti saya sebelum ini, ketika mahu menurunkan berat badan. Saya faham perasaan sedih apabila kita diejek dan diperli, ” tulisnya di laman sosial itu.

View this post on Instagram

Nak panjat p mana tah…. 😂😍 @wlfs4eva

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Menerusi kejayaan itu juga, pelakon jelita berkenaan mahu berkongsi pengalaman berserta ilmu pada Mei nanti menerusi program 1 Jam ‘Kurus Secara Sihat’ bersamanya.

“Faktor genetik dan pemakanan adalah punca utama utama badan jadi besar. Saya akan kongsi pengalaman saya dan aktiviti menarik pada hari itu. Saya ingin berkongsi ilmu dan saya tidak malu mengatakan, saya pernah gemuk selepas melahirkan anak, ” tulisnya.

Fasha kini semakin aktif dalam bidang lakonan dan mengaanggap  tawaran dan dipilih sebagai duta produk diterimanya pada tahun ini adalah rezeki dua anaknya, Putra Rayfal yang berusia tiga tahun dan Putri Raysha Jemyma dua tahun.

Sumber & Gambar IG Fasha Sandha

IKLAN