Penyanyi remaja, yang menjadi hangat di YouTube apabila video muzik Ku Rela Dibenci kini bakal mendapat gelaran usahawan muda kelak. Aiman Tino, atau nama sebenar Mohd Aiman bin Yusri, 18, kini mula melibatkan diri dalam dunia perniagaan selain dari “showbiz” yang biasa dilalui dalam rutin hariannya. Impak lagu Ku Rela Dibenci melonjakkan nama Aiman sebaris dengan penyanyi popular yang lain dan terus mendapat perhatian ramai apabila dia turut terpilih beraksi di pentas akhir Juara Lagu tahun 2016 tahun lalu.

Fenomena ini mencetuskan ilham kerjasama antara Aiman dan Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn. Bhd. (Wonder Glow).

IKLAN

Sebelum ini, Aiman juga pernah menjual pelbagai jenis barang cenderamata kepada peminatnya ketika persembahan di seluruh Malaysia. Menyedari akan perkara itu maka timbul idea untuk Aiman mengeluarkan produk kesihatan dan kecantikkan beliau sendiri yang diberi nama “Sweet Aiman”.

Aiman telah merealisasikan cita-citanya itu dengan melancarkan tiga produk yang kini sudah berada di pasaran iaitu 3D Cream DD mineral Cushion, Candy Cherry Brite dan Cherry Brite HD.

Namun apa yang menjadi persoalan adalah mengenai harga yang tertera pada produk yang mungkin agak mahal bagi sesetengah pembeli dan tidak mampu untuk dimiliki oleh golongan yang berpendapatan rendah.

Produk ini  mendapat perhatian di pasaran apatah lagi ia dihasilkan khas buat peminat-peminat perempuannya dan kebanyakkan dari mereka terdiri dari usia remaja dan masih bersekolah. Cherry Brite HD dengan harga RM69,90 untuk 10 sachet mungkin dikira mahal bagi pembeli yang terdiri daripada golongan muda atau peringkat remaja.

Ketua Pegawai Eksekutif Wonder Glow, Datuk Ryzal Jamaludin, berkata mereka akan mengeluarkan pakej promosi produk tersebut dengan harga yang lebih menjimatkan.

“Bakal pembeli tidak perlu risau dengan harga yang tertera kerana harga tersebut hanyalah harga perkenalan dan pihak kami ada merancang untuk mengeluarkan pakej harga promosi bagi pembeli mendapatkannya dengan harga yang lebih murah,” katanya.

Dalam majlis yang sama Datuk Ryzal Jamaludin turut mengumumkan bahawa akan memberi sebuah kereta Audi R8 berharga kira-kira RM1 juta sebagai pembakar semangat daripada syarikat Wonder Glow di atas kerjasama strategik mereka menghasilkan produk kecantikan untuk remaja, Sweet Aiman.

Aiman akan mengadakan siri jelajah Sweet Aiman dalam masa terdekat di mana peminat-peminat boleh berjumpa dan beramah mesra bersama Aiman. Lokasi promosi untuk bertemu peminat akan diadakan di beberapa lokasi pusat membeli-belah Mydin yang berhampiran.

IKLAN