Bukan senang untuk meneruskan kehidupan setelah bergelar ibu tunggal. Apa yang Fasha Sandha cuba kongsikan di Instagram ini sedikit sebanyak dapat membuka mata orang di luar sana tentang keperitannya menempuh pelbagai dugaan. Fasha telah memuatnaik satu ‘Screen Shot’ dari Whatsapp yang menunjukkan deretan Missed Call dari seseorang yang cuba mendekatinya walaupun sudah lama berpisah.

IKLAN

Selepas tidak bersama, kalau nak dihitung, dah dekat beribu missed calls di masa2 yang weird. Beribu messages, beribu voice notes yang telah saya rakam, saya akan gunakan demi membela diri saya,  demi MARUAH saya. Belajar menghormati privasi saya..

Fasha nekad untuk mendedahkan cerita ini di media sosial yang mungkin sudah lama terpendam dari pengetahuan ramai. Antara perkara yang disentuh Fasha dalam kenyataannya itu adalah berkaitan kebencian daripada keluarga di pihak sana terhadapnya.

Saya tak suka nak kongsi cerita di media sosial, tapi mungkin malam ni, saya buat untuk kebaikan saya dan keluarga saya.

Fasha turut menulis dia cuba beberapa kali menjauhkan diri daripada lelaki berkenaan agar mereka tidak bersama. Dalam masa yang sama, dengan rasa nekad Fasha mungkin akan bertindak membuka satu persatu kisah yang tidak diketahui orang ramai, hari demi hari berserta #DramaSeribuEpisod di penghujung penulisannya.

Berapa kali saya melarikan diri dan menjauhkan diri daripada dia agar saya tidak bersama dengan dia. Saya tahu betapa bencinya keluarga dia kepada saya. Ditambah pula dengan ‘HASUTAN’ orang yang lama.

Difahamkan bagi mengelakkan perkara ini berterusan menghantui dirinya dan keluarga, Fasha akan membawa perkara ini ke muka pengadilan dengan pelbagai bukti lain lagi katanya.

Sumber