Bukan senang untuk meneruskan kehidupan setelah bergelar ibu tunggal. Apa yang Fasha Sandha cuba kongsikan di Instagram ini sedikit sebanyak dapat membuka mata orang di luar sana tentang keperitannya menempuh pelbagai dugaan. Fasha telah memuatnaik satu ‘Screen Shot’ dari Whatsapp yang menunjukkan deretan Missed Call dari seseorang yang cuba mendekatinya walaupun sudah lama berpisah.

Selepas tidak bersama, kalau nak dihitung, dah dekat beribu missed calls di masa2 yang weird. Beribu messages, beribu voice notes yang telah saya rakam, saya akan gunakan demi membela diri saya,  demi MARUAH saya. Belajar menghormati privasi saya..

Fasha nekad untuk mendedahkan cerita ini di media sosial yang mungkin sudah lama terpendam dari pengetahuan ramai. Antara perkara yang disentuh Fasha dalam kenyataannya itu adalah berkaitan kebencian daripada keluarga di pihak sana terhadapnya.

Saya tak suka nak kongsi cerita di media sosial, tapi mungkin malam ni, saya buat untuk kebaikan saya dan keluarga saya.

IKLAN
View this post on Instagram

Bismillahirahmanirahim. Bila kita diatas; selalunya nasib lebih memihak kepada kita. Tapi jangan lupa, keadilan di Akhirat kelak.. Allah lebih mengetahui, satu persatu amalan kita dan segala yang kita lakukan. . Saya tak suka nak kongsi cerita di media sosial, tapi mungkin malam ni, saya buat untuk kebaikan saya dan keluarga saya. . . Dulu orang mengherdik saya, mencaci hina saya, tanpa usul periksa. Saya tidak boleh membuka mulut untuk membela diri saya dan keluarga. Orang tak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Berapa kali saya melarikan diri dan menjauhkan diri daripada dia agar saya tidak bersama dengan dia.Saya tahu betapa bencinya keluarga dia kepada saya. Ditambah pula dengan 'HASUTAN' orang yang lama. Apapun, Takdir Allah kami bersama. Masa telah berlalu; ianya tidak berkekalan diatas 'SEBAB2 TERTENTU' Saya yakin, anda boleh fikir sendiri apakah sebabnya.. . Saya cuma berharap; ada yang dapat memberikan kesedaran kepada mereka; bahawa bukan saya; bukan saya yang tergila2 ; bukan saya; tetapi DIA. Semuanya berBUKTI Selepas tidak bersama; Kalau nak dihitung, dah dekat beribu missed calls di masa2 yang weird; beribu messages, beribu voice notes yang telah saya rakam; saya akan gunakan demi membela diri saya; demi MARUAH saya. Belajar menghormati privasi saya . . Please Get well soon, to u and family; Akan ku buka satu demi satu. Biar semua orang tau…kisah sebenar. Demi membela diri. . Silakan lah berikan ni kepada pihak mereka. . Agar mereka sedar siapa yang GILA #akudahmoveonkaucariPASAL #semogaINSAF #semogakeluargakausedarKAUGILA #akankubukasatupersatu #biladahgelabahkauSAMANsanasini #akuadabukti #akubaikkaupijakkepala #kaumasihlagigila #dramaseribuepisod

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Fasha turut menulis dia cuba beberapa kali menjauhkan diri daripada lelaki berkenaan agar mereka tidak bersama. Dalam masa yang sama, dengan rasa nekad Fasha mungkin akan bertindak membuka satu persatu kisah yang tidak diketahui orang ramai, hari demi hari berserta #DramaSeribuEpisod di penghujung penulisannya.

Berapa kali saya melarikan diri dan menjauhkan diri daripada dia agar saya tidak bersama dengan dia. Saya tahu betapa bencinya keluarga dia kepada saya. Ditambah pula dengan ‘HASUTAN’ orang yang lama.

Difahamkan bagi mengelakkan perkara ini berterusan menghantui dirinya dan keluarga, Fasha akan membawa perkara ini ke muka pengadilan dengan pelbagai bukti lain lagi katanya.

IKLAN

Sumber

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry