Pelakon popular Mazlina Hasan Nodin atau Lana memberitahu anak perempuan sulungnya, Gia Quinn McKienzie, lebih selesa dengan cuaca sejuk dan tidak begitu tahan dengan suhu panas.

Kadang-kadang kami suami isteri kesejukan dalam pendingin hawa, sedangkan Gia selesa dan tidak memerlukan selimut,

Sememangnya jika sudah menetap lama dia luar negara dengan suasana sejuk, pasti sudah terbiasa dan mula rasa tidak selesa bila balik ke Malaysia.

IKLAN

Lana dan Gia tidak menghadapi masalah dengan gaya hidup mereka meskipun beliau dan suami, David atau Mohd Daud McKienzie, berulang-alik antara Malaysia dan Amerika Syarikat serta beberapa negara lain.

Bertanya mengenai perancangan masa hadapan untuk Gia, Lana berhasrat mahu anaknya mendapat didikan agama di sekolah agama bagi mendapatkan pendidikan formal ajaran Islam.

Sebagai ibu, saya mahu anak saya mempunyai asas pendidikan agama. “Selain ke sekolah biasa, saya akan pastikan Gia ke sekolah agama bagi mendapatkan pendidikan formal ajaran Islam.

Pelakon yang popular dengan filem Gol & Gincu turut menegaskan bahawa setiap ibu bapa pasti mahukan yang terbaik buat anak-anak lebih-lebih lagi berkaitan dengan pendidikan agama.

Pastinya setiap ibu bapa mahukan anak mereka membesar menjadi insan yang berguna kepada agama dan bangsa

Sebelum ini Lana dihimpit kontroversi mengenai netizen yang mempersoalkan status anak pertama pasangan itu selepas membandingkan tarikh pernikahan mereka dengan tarikh kelahiran bayi itu. Lana melahirkan rasa kurang senang beliau dengan tindakan golongan tersebut dan menegaskan tidak akan memaafkan mereka yang memfitnah status anaknya.

Lana yang ditemui sewaktu media Lefest di Saloma Bistro berkahwin dengan David McKienzi atau Mohd Daud McKienzi pada Mei 2015 dan dikurniakan cahaya mata pertama pada Januari tahun lalu.

Sumber & IG Lana Nordin