Susulan mengenai isu hangat kes saman-menyaman yang melibatkan penyanyi nasyid dan pendakwah terkenal Hafiz Hamidun, beliau telah memberi respon kepada peminat-peminat yang tidak henti-henti menghentamnya. Rata-rata netizen berpendapat Hafiz tidak sepatutnya melatah kerana dia tidaklah sepopular mana.

Ada juga yang melabelkan Hafiz sebagai ‘Gila Glamour’ kerana cepat melatah mahu saman sebuah syarikat terkemuka dan ada kemungkinan nama Hafiz Hamidun yang tertera di fabrik tersebut milik orang lain.

IKLAN

Namun Hafiz menepis segala kritikan ini dan akui namanya sudah menjadi sebuah jenama kerana dia menjalankan perniagaan serta memiliki pengikut yang ramai.

Ada sesetengah netizen mengecam saya. Memang saya perasan, kain tersebut memang guna nama saya. Selain menyanyi, saya juga menjalankan perniagaan kurta, jubah dan sebagainya. Album studio saya juga menggunakan nama saya. Nama saya sudah menjadi jenama saya. Saya mempunyai 2.3 juta pengikut di laman Facebook, 474,000 pengikut di laman Twitter dan 566,000 pengikut di laman Instagram.

Ada peminat terpengaruh untuk membeli kerana fabrik tersebut menggunakan nama saya. Ini bukan perihal saya popular atau tidak, saya dikenali atau tidak, tetapi perkara ini tidak seharusnya terjadi.

Walaupun Hafiz Hamidun tidaklah sepopular seperti Fattah Amin ataupun Zulariffin, pasti akan rasa tidak puas hati jika ada sesetengah pihak yang ambil kesempatan untuk mendapat keuntungan sendiri.