Benarkah Heroin Syurga Yang Tak Dirindukan Ini Putus Tunang, Tapi Angkara Siapa?

Mesti Baca

Dahsyat! 4 Item Ini Habis Dijual Setelah Digunakan Oleh Rosé Blackpink

Sebut sahaja BLACKPINK, sudah tentu membayangkan sebuah kumpulan K-Pop wanita yang sangat terkenal sehingga peringkat antarabangsa. Apa sahaja yang...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Isu hangat ini bermula setelah Bella tiba-tiba bertindak memadamkan semua foto kenangan bersama “bekas tunang”, Afifuddin Kalla alias Afie Kalla yang merupakan anak saudara kepada Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla.

IKLAN
Maka bermulalah tersebarnya khabar berita sadis bahawa Bella sudah pun putus tunang meskipun baru sahaja dilamar seterusnya bersetuju untuk mengikat tali pertunangan bersama jejaka yang lebih mesra dipanggil Afie Kalla pada 29 Januari lalu.

Aktres molek Bella bersama tunangnya, Afie Kalla. Foto – instagram/redhoyhophansa

Namun persoalannya, siapakah yang menjadi dalang kepada perpisahan merpati dua sejoli ini?

Baru-baru ini, sebuah media tempatan Indonesia ada mengaitkan tragedi perpisahan Bella dan Afie berpunca daripada kewujudan orang ketiga iaitu seorang wanita bernama Sarah Usman.

Sarah menerima tempias dan tidak semena-mena dituduh menjadi punca apabila memuat-naik sebuah foto di akaun Instagramnya bersama Afie Kalla sambil disertai kapsyen yang dianggap “kurang menyenangkan” oleh netizen.

I love you… my cousin, tulis Sarah.

https://www.instagram.com/p/BRIFsLihfGI/?taken-by=sarahusman

Meskipun begitu, Sarah telah menyatakan bahawa dia dan Afie hanyalah sepupu dan langsung tidak mempunyai hubungan cinta.

Isu itu telah menjadi bahan perdebatan umum malah ada yang sempat membanding-bandingkan kecantikan Bella dengan Sarah.

Bagaimanapun, jelas Pembantu Peribadi Bella yang mesra disapa Rita, hubungan aktres jagaannya itu bersama dengan Afie masih baik-baik sahaja.

Foto – instagram/askyfebrianti

Kata Rita, “Mana mungkin mereka putus tunang? Saya sendiri pun tak tahu apa-apa. Janganlah hanya kerana tindakan Bella memadamkan gambar, itu bermaksud mereka telah putus. Cuba fikir positif sikit,” ujarnya.

Keluarga besar Bella sekitar majlis pertunangannya dengan Afie Kalla. Foto – Instagram/reyhan.fadhilla

“Lagipun masing-masing sibuk dengan kerjaya, mereka memang jarang bertemu”, tambah Rita lagi.

Nota kaki: Hentikan spekulasi, doa yang baik-baik je okay?

SUMBER 1, 2 & 3

Terkini

Bergelar Anak Pengarah Popular, Fian Ali & Alif Ali Sedia Dikecam Netizen

Membuat kemunculan semula bersama adiknya yang kini bergelar penyanyi, Fian Ali dan Alif Ali bersedia sekiranya suatu hari nanti...

Artikel Berkaitan