Semalam kami ada keluarkan satu artikel mengenai suami pelakon popular Lana Nordin, Mohd Daud McKienzie menjadi pembuli jalan raya. Dipetik melalui Harian Metro, Lana NOrdin telah menjelaskan perkara yang sebenar disebalik kejadian tersebut.

“Pada awalnya suami saya cuba bersabar dan bercakap secara baik tetapi lelaki itu tetap tak nak mengaku kesalahannya malah tidak meminta maaf pun.

IKLAN

“Suami saya mengajak lelaki itu membuat laporan di balai polis berdekatan tempat kejadian, namun dia menolak.

“Kalau betul dia tak salah, kenapa takut nak buat laporan? Malah saya pelik kenapa pula dia nak memuat naik video,”

Suaminya ada meminta butir-butir peribadi pemandu tersebut namun dia enggan bekerjasama. Namun seperti dalam video tersebut, suaminya kelihatan berang tetapi Lana menegaskan bahawa Daud bukanlah jenis pemarah tanpa sebab.

“Suami saya bukan jenis baran tetapi kejadian itu betul-betul membuatkannya marah. Selepas kejadian itu saya menasihati suami agar membuat laporan polis tetapi dia menolak,”

Isu menjadi bualan netizen dengan menyifatkan Daud agak bertindak kurang ajar di jalan raya  dengan menunjukkan isyarat tangan lucah  dan mengeluarkan kata-kata kesat ketika berunding dengan mangsa.

Biar apa pun puncanya, berharap kedua-dua pihak dapat menyelesaikan kes ini dengan baik dan semoga imej kedua-dua pasangan ini tidak tercemar dengan spekulasi negatif dari netizen.

Sumber