Penyanyi yang popular dengan lagu Knock-Knock, Elizabeth Tan sebelum ini sibuk menghadiri uji bakat lakonan kerana minat mendalam terhadap bidang lakonan.

Dengan usaha ini, beliau telah ditawarkan untuk membintangi untuk filem Polis Evo 2. Namun malangnya, Elizabeth terpaksa menolak tawaran tersebut kerana isu rambut. Dalam filem tersebut, Elizabeth memegang watak sebagai anggota polis yang menyelamatkan watak yang dipegang oleh Shaheizy Sam dan Zizan Razak.

IKLAN

“Saya ada bertanya bolehkah saya menggunakan rambut palsu dan menggunting sedikit saja rambut. Tetapi saya diberitahu, watak itu memerlukan saya berambut pendek seperti lelaki,”

Elizabeth terpaksa melepaskan tawaran ini atas sebab kontrak sebagai duta produk yang memerlukan dia berambut panjang. Walaubagaimanapun, Elizabeth tetap berbangga dan teruja dengan tawaran ini namun terpaksa akur dengan kententuan ini.

https://www.instagram.com/p/BQVH-MEgbOe/?taken-by=elizabethtsm&hl=en

“Syarikat produk melihat saya berdasarkan pakej dengan imej berambut panjang. Kalau saya potong rambut pendek, tak tahu macam mana imej yang hendak saya bawa untuk produk mereka.

Mungkin  ada beberapa hal menjadi keutamaan pada karier Elizabeth yang harus dia hormati. Dia turut menambah, jika dia tidak terikat mana-mana kontrak sebagai duta produk pasti dia akan menerima tawaran ini kerana dia benar-benar meminati bidang lakonan.

Sumber