Jika sebelum ini Ady Putra ada menafikan mengenai khabar dia sudah bercerai dengan isteri keduanya dan menjelaskan menjelaskan bahawa hubungan bersama kedua dua permaisuri rumahtangganya itu masih baik namun lain pula jadinya. Difahamkan pelakon popular itu membuat pendaftaran untuk bercerai dengan salah seorang isterinya, awal bulan ini.

Adi dan Aida bernikah pada 14 April 2006 dan sebelum ini Ady pernah membuat permohonan untuk menfailkan percerai­annya dengan Aida pada 11 Mei 2012 di mahkamah yang sama.

IKLAN

Menurut sumber kepada Mingguan Malaysia, Ady telah membuat pendaftaran permohonan untuk bercerai dengan Zuhaidah atau sering dipanggil Aida Yusof di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur pada 3 Mac lalu.

Dalam permohonan tersebut, Adi bertindak selaku plaintif, sementara Zuhaidah dinamakan sebagai defendan.

Difahamkan, permohonan perceraian yang didaftarkan pada pada 3 Mac itu akan dise­but dalam masa 21 hari daripada tarikh pendaftaran di mahkamah yang sama,

Buka Aib Wartawan Tempatan

Menerusi Instagram milik Ady sendiri, dia telah mendedahkan satu ‘screenshot’ perbualan dari whatsapp yang bertanya soalan mengenai penceraian ini. Namun Ady memberi respon yang seolah-olah wartawan itu mengganggunya menjalankan ibadah di Makkah.

Dalam gambar ‘screenshot’ yang telah dimuat naik, Ady menulis;

Mungkin ada yang memahami dan ada tidak memahami apabila kita melaksanakan ibadah. Apa pun saya mendoakan agar Allah berkati dan merahmati pada mereka yg ingin mengejar sesuatu dalam perkerjaan. Dan hati kecil ini mendoakan kepada semua muslimin dan muslimat. Tidak berniat mencari musuh.

Ramai netizen mengecam tindakan Ady yang cuba buka aib individu tertentu tanpa merahsiakan nama pengirim.

Sama ada betul atau tidak sama ada pasangan ini akan bercerai, kita kena tunggu dari empunya badan terlebih dahulu kerana bimbang jika ini hanya sekadar spekulasi.

Sumber