Kebiasaanya kalau orang mengandung mereka disuruh banyakkan berehat berbanding melalukan kerja-kerja berat atau kerja rumah.

Tapi lain pula dengan selebriti yang bakal menimang cahaya mata pertama, Sharifah Sakinah. Tinggal lagi beberap minggu sahaja lagi untuk menyambut kelahiran tapi dia masih aktif bersenam. 

IKLAN

“Kehamilan ini pula bukanlah alasan untuk saya tidak melakukan aktiviti mengeluarkan peluh. Lagipun, saya sekadar melakukan senaman ringan. Saya rasa tidak selesa kalau tidak bersenam.

“Selagi ia tidak memudaratkan, saya anggap senaman sebagai keperluan untuk memudahkan proses bersalin nanti. Maklum saja, proses melahirkan itu sendiri memerlukan tenaga dan kudrat yang kuat,” katanya kepada BH Online.

Bagi Sakinah aktiviti bersenam yang biasa dia jalankan diharap mampu memudahkan lagi proses kelahiran cahaya mata pertamanya.

Dia yang juga pernah mengalami keguguran pada awal tahun lalu juga berkongsi tentang keterujaan suaminya yang memang menginginkan anak perempuan. 

Dalam perkembangan lain, Sakinah muncul di layar lebar dengan filem, Kimchi Untuk Awak, pada 30 Mac ini. Filem tersebut turut dibintangi Emma Maembong, Janna Nick dan Aiman Hakim Ridza.