Kecik atau nama sebenarnya Mohammad Fauzi Kamarudin, 22 yang merupakan bekas vokalis utama kumpulan Hyper Act diperintah oleh Mahkamah Majistret Selayang, dan dikehendaki membayar kompaun RM200 kepada teman wanitanya kerana mencederakan wanita itu.

Majistret Iriane Isabelo membuat keputusan itu, selepas kedua-dua pihak bersetuju kes diselesaikan secara bersama mengikut Seksyen 260 Kanun Acara Jenayah.

IKLAN

Kecik mengaku bersalah dengan sengaja mendatangkan kecederaan ke atas Farah Nurizzati Salleh, 24 yang boleh didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum setahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya.

Ketika prosiding, mangsa yang berbaju kurung berbunga merah bersetuju supaya kes itu diselesaikan dengan kompaun RM200 dan jumlah itu juga dipersetujui tertuduh.

Timbalan Pendakwa Raya Azhwa Yusrie Mohamad tidak membantah jumlah itu dan tertuduh membayar kompaun itu.

Sebelum ini hangat diperkatakan Kecik telah dibuang dari kumpulan Hyperact kerana masalah displin kemudian dia sendiri telah mengumumkan meninggalkan kumpulan itu selepas mencapai kata persetujuan dengan ahli band.

Sumber