Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta sangat bertuah mempunyai anak perempuan yang sangat comel. Wanita yang tidak mudah mengalah dengan kontroversi ini, sering memuat naik gambar anaknya, Aaisyah Dhia Rana di Instagram dan mendapat perhatian umum.

Rata-rata netizen yang memuji kecomelan Aasyah yang sungguh bergaya, tidak kurang juga yang melemparkan tuduhan bahawa Che Ta menggunakan populariti anaknya untuk mengaut keuntungan.

IKLAN

Sebaliknya, Che Ta menegaskan, segala perolehan Aaisyah hasil penglibatannya dalam bidang seni disimpan untuk masa depan anaknya itu.

Kalau bayaran sesuatu program itu berbaloi, kenapa saya perlu tolak? Lagipun, duit itu dia (Aaisyah) yang punya. Saya tidak pernah ambil satu sen pun.

Tapi saya rasa tidak salah kalau dia buat duit sendiri sekarang. Semua demi masa depan dia sendiri. Orang hanya tahu mengutuk sahaja,” katanya menepis dakwaan-dakwaan nakal segelintir pihak.

Muncul dalam program realiti sendiri

Menurut laporan dari Berita Harian, Aaisyah bakal muncul dalam program realitinya sendiri, ‘Little Princess Aaisyah’, bulan depan. Program berkonsepkan hiburan ala pendidikan itu akan mula menemui penonton Astro Ria dan Ria HD mulai 12 April.

Sebelum ini anak kepada pasangan Awal Ashaari dan Scha Alyah, Lara Alana pernah muncul di program realiti TV , Lara Oh Lara. Namun Che Ta menegaskan supaya tidak dibandingkan kedua-dua rancangan itu.

Sumber