9 Artis Bollywood Bayar Cukai Paling Tinggi 2017

Mesti Baca

Antara 5 Pasangan Selebriti Yang Menjalankan Perniagaan Bersama

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja dapat meraih populariti malahan dapat memasarkan produk sendiri pada peminat dan meraih jualan tanpa...

5 Selebriti Hollywood Ini Kongsi Kisah Mereka Hadapi Sexism

Isu sexism , prejudis atau diskriminasi jantina bukan sahaja berlaku terhadap wanita biasa, malah selebriti wanita juga turut mengahadapi...

Cantiknya Bilik Puteri Kesayangan Gigi Hadid. Semuanya Serba Pink!

Safaa Malik, adik kepada Zayn Malik telah memuat naik foto terkini ruang permainan dan bilik tidur puteri kesayangan Zayn...

Setiap tahun, India akan mengeluarkan senarai jumlah cukai yang harus dibayar oleh orang-orang ternama, termasuk selebriti di Bollywood. Berikut adalah 10 orang selebriti dengan cukai yang cukup besar tahun 2017 ini, namun nama Shahrukh Khan tidak termasuk kerana masih dalam menyelesaikan urusan menjelaskan cukai yang tertunggak. Menariknya Salman Khan masih menjadi pembayar cukai terbesar tahun ini.

Aamir Khan (RM9.9 juta)

Tahun 2016 Aamir Khan hanya membintangi satu filem saja, Dangal. Namun kerana filem itu begitu laris di pasaran, Aamir haruslah membayar cukai yang sangat tinggi. Jumlah keseluruhannya sekitar RM9.9 Juta.

Akshay Kumar (RM19.9 juta)

Tiga dari filem Akshay Kumar di tahun 2016 mendapat sambutan. Kini dia terpaksa membayar cukai sebanyak RM19.9 juta.

Alia Bhatt (RM3.3 juta)

Karier Alia Bhatt di tahun 2016 menjadi tahun kegemilangannya. Dengan semua filem dan iklan yang dia bintangi, tahun ini Alia harus membayar cukai sebanyak RM3.3 juta.

Deepika Padukone (RM3.6 juta)

Dengan status pelakon wanita paling mahal di India, cukai yang dibayar oleh Deepika Padukone semestinya tinggi. Tahun ini dia harus membayar RM3.6 juta.

Hrithik Roshan (RM16.9 juta)

Filem Mohenjo Daro yang dibintangi oleh Hrithik Roshan tidak begitu memberangsangkan. Namun pelakon kacak ini masih terlajak laris menjadi bintang iklan dan punya perniagaan sendiri yang membuatnya harus membayar cukai setinggi RM16.9 juta.

Karan Johar (RM7.6 juta)

Pengarah terkenal Karan Johar juga tidak terkecuali membayar cukai yang tinggi. Tahun ini Karan membayar RM7.6 juta.

Kareena Kapoor (RM2.6 juta)

Jumlah cukai yang dibayar oleh Kareena Kapoor pada tahun 2017 jauh lebih sedikit dari tahun sebelumnya. Sepanjang 2016 tidak begitu aktif kerana hamil dan melahirkan. Sekarang, Kareena hanya kena membayar RM2.6 juta. Ini pun dah cukup tinggi ok.

Ranbir Kapoor (RM10.9 juta)

Beberapa filem Ranbir Kapoor pada tahun 2016 sangat baik, namun ternyata tak sehebat tahun-tahun sebelumnya. Kini dia hanya harus membayar cukai RM10.9 juta saja.

Salman Khan (RM30 juta)

Salman Khan kekal menjadi selebriti pembayar cukai paling tinggi di India. Tahun ini dia harus membayar RM30 juta. Ini disebabkan filem SULTAN berjaya mendapat kutipan yang tinggi  pada tahun 2016.

Sumber

Terkini

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

Artikel Berkaitan