Dayang Nurfaizah dan Hafiz Suip menjadi pilihan untuk membuat persembahan di hadapan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar. Mereka berdua sangat bertuah dan teruja dapat bersama-sama meraikan Majlis Jamuan Teh Rakyat sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Rasmi Sultan Johor ke-58.

Walaubagaimanapun Hafiz menyifatkan jemputan suatu pengalaman baru dalam karier seninya.

IKLAN

“Biasa saya buat persembahan depan orang biasa, tetapi hari ini satu kelainan, benda baharu dengan persembahan penuh protokol di hadapan Sultan Johor.

“Hari ini, saya menyampaikan tiga buah lagu iaitu Negeri Gemilang yang pernah saya nyanyikan dan memenanginya pada Anugerah Lagu Johor tahun lalu selain lagu Awan Nano dan Ku Akui,” katanya

Bagi Dayang, peluang ini sememangnya ditunggu-tunggu kerana persembahan ini akan diiringi orkestra hebat.

“Selalu datang Johor, tetapi hari ini amat teruja diberi penghormatan bersama Youth Orchestra yang sememangnya menjadi waktu ditunggu-tunggu mana-mana penyanyi untuk diiringi orkestra dan menyanyikan lagu di hadapan Sultan Johor.

Dayang mendendangkan lagu yang membawa kejuaraan di Anuerah Juara Lagu (AJL) ke-31 iaitu Lelaki Teragung.

“Dayang rasa amat bertuah terbabit dalam persembahan sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Johor dan berharap ia dapat menambah pengalaman baharu Dayang dalam industri muzik,”

Sumber