Seorang wartawan hiburan dari Kosmo telah membuat laporan polis berikutan maruah dan privasi dirinya. Nurul Fadila Awaludin mendakwa pelakon terkenal Ady Putra telah mengancam keselamatan dirinya dengan mendedahkan nombor telefon bimbitnya kepada umum menerusi akaun Instagram.

Menerusi Instagram milik Ady sendiri, dia telah mendedahkan satu ‘screenshot’ perbualan dari whatsapp yang bertanya soalan mengenai penceraian ini. Namun Ady memberi respon yang seolah-olah wartawan itu mengganggunya menjalankan ibadah di Makkah.

IKLAN

Laporan telah dibuat di Balai Polis Serdang setelah sering mendapat mesej serta berpuluh panggilan orang yang tidak kenali.

Menurut Fadila, 28, tindakan Adi Putra memuat naik paparan skrin perbualan WhatsApp mereka menerusi Instagram pelakon itu tanpa memadamkan nombor telefonnya seolah-olah seperti mahu membulinya menyebabkan dia dihujani ratusan panggilan dan mesej kecaman.

Dalam masa yang sama, ramai netizen mengecam tindakan Ady yang cuba buka aib individu tertentu tanpa merahsiakan nama pengirim.

Sumber