Pelawak popular, Harith Iskander, yang meraih gelaran Funniest Person in the World anjuran Laugh Factory di Finland baru-baru ini telah berkongsi jenakanya ketika menghadiri majlis pelancaran AppsMe yang dilancarkan di Zouk Club Kuala Lumpur semalam (25 Mac 2017).

Menerusi Instagram miliknya, Harith telah memuat naik satu video memaparkan seorang gadis seksi beraksi dengan bermain muzik atau digelar ‘DJ Console’.  DJ console yang sering digunakan menjadi trend tersendiri yang selalu temui di acara-acara muzik atau kelab-kelab malam di Kuala Lumpur.

IKLAN

Dalam kapsyen yang ditulis Harith, aksi begini boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja kerana kemungkinan susun atur muzik telah pun dirakam terlebih dahulu, pemain hanya beraksi olok-olok atau pura-pura menunjukkan aksi seperti profesional.

Pendapat berbentuk sarcasm ini mendapat reaksi dari komen pengikutnya yang bersetuju dengan sindiran ini.

Pelancaran Appsme: Aplikasi Interaktif Terkini

Harith Iskander, Amber Chia , Fiza dan Cathryn Lee antara tetamu yang turut hadir di pelancaran tersebut. Appsme ialah aplikasi interaktif terkini yang telah mendapat sambutan menggalakkan daripada para pengguna. Platform siaran langsung yang memberi peluang kepada para pengguna untuk mempamerkan bakat mereka sambil menghiburkan penonton.

Aplikasi yang mensasarkan para pengguna berusia antara 16-60 tahun ini disiarkan dalam Bahasa Inggeris dan bahasa cina.

“Kami percaya bahawa platform ini mampu meningkatkan kewujudan para penghibur, bukan sahaja di dalam negara mereka sendiri malah dalam rantau lain,” kata Ashlee Pang dari Appsme.

Selain itu, pengguna juga boleh membeli hadiah untuk penyiar yang menjana pendapatan bagi penyiaran.

Untuk mempelajari dengan lebih lanjut tentang Appsme, muat turun aplikasi di Apple Appstore atau Google App Store.