Dengan telatahnya mencuit hati, siapa yang tidak kenal dengan penyanyi dan pelakon Amy Mastura yang juga sering mempersembahkan lawak secara spontan. Malah, kini dia masih lagi aktif dalam karier seninya.

Salah satu perkara yang mungkin orang tidak tahu mengenai Amy, dia sering tidak sengaja melatah. Baru-baru ini dia tidak sengaja mengeluarkan perkataan kurang sopan ketika dalam program ‘Suria Pagi’.

IKLAN

Amy dan stesen radio Suria FM didenda tidak sampai RM10,000 oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Mutimedia Malaysia (SKMM).

Jumlah denda adalah kurang daripada RM10,000 bukannya RM50,000 seperti yang didakwa dan kami terkejut apabila perkara ini dibangkitkan sedangkan ia telah diselesaikan,- katanya.

Denda tersebut dikenakan susulan tindakan penyanyi Amy Mastura mencarut dalam program tersebut secara langsung 7 Disember tahun lalu.

Oleh kerana penyampai yang terlalu ghairah mengusik Amy, tanpa disangka Amy Mastura melatah dengan ayat carutan, “Oh p****** kau meletup, p***, p****** hantu.”

Program itu dikendalikan penyampai radio popular, Halim Othman, Zulin Aziz dan Fizi Ali.

Dalam perkembangan lain, Amy kini bergandingan bersama pelawak dan pengacara Jihan Muse dalam Jihan Show yang merupakan program khas untuk wanita di saluran Astro Warna.

Sumber