Semalam berlangsungnya sidang media pengumuman lima pencalonan teratas Anugerah Meletop Era bagi tahun 2017 .

Menerusi Instagram rasmi Hlive, sebuah video pendek yang menyaksikan panyampai radio Era, Radin mengumumkan hos yang bakal memeriahkan majlis anugerah tersebut. Acara itu bakal dihoskan oleh Nabil Ahmad, Neelofa dan Johan (Raja Lawak).

IKLAN

Apa yang menjadi perhatian menerusi video tersebut adalah pakaian yang dikenakan oleh Neelofa. Melalui komen yang terpapar di video tersebut, rata-rata netizen menegur cara Neelofa berpakaian yang agak seksi dan menjolok mata.

Seluar yang ketat dan baju singkat sehingga menampakkan bentuk badan seolah-olah tidak sesuai dengan imej muslimah pelakon jelita ini.

Ada juga netizen yang mendakwa Neelofa semakin hari makin hanyut dalam berpakaian.

Sebagai peminat siapalah kita untuk menghukum manusia. Orang dah berubah pun cukup baik kita hanya perlu berdoa dan bersikap optimis.

Anugerah MeleTOP Era 2017 (AME2017)

Dalam perkembangan lain,  Neelofa menguasai senarai calon akhir Anugerah tersebut dengan lima pencalonan daripada 17 kategori yang dipertandingkan.

Menurut laporan dari Mstar Online, Neelofa dicalonkan menerusi kategori Hos MeleTOP, Fesyen MeleTOP, Bintang Online MeleTOP, Pelakon TV MeleTOP dan Program MeleTOP menerusi rancangan Taste Selebriti (episod Neelofa).