Nama Shila Amzah bukanlah asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Selain berjaya mengharumkan nama Malaysia di mata dunia apabila beliau pernah menang dalam pertandingan Asian Wave. Terbaru beliau  terpilih menjadi finalis Anugerah Juara Lagu ke 31 menerusi lagu duet bersama Aliff Satar, Selamanya Cinta.

Mungkin ramai yang tidak tahu karier seni penyanyi Shila Amzah di negara China semakin berkembang. Shila sememangnya begitu fokus dengan kerjaya seninya di sana tanpa memerlukan bantuan media tempatan untuk membuat liputan tentang aktivitinya.

IKLAN

Melalui Instagram milik Shila sendiri dan juga bapanya ND Lala ternyata penyanyi itu kini sedang sibuk mempromosikan albumnya di sana.

Dengan terpampangnya poster gergasi wajah Shila di merata tempat, sememangnya rakyat Malaysia akan kagum dengan kejayaan beliau di sana.

Terbaru, sesi bertemu peminat di Changsha, China berlangsung dengan situasi sangat comel. Ada petikan video menunjukkan para peminat turut sama mengikuti jejak langkah ikon mereka itu berhijab.

“Comel diorang pun ikut bertudung, untuk sambut kedatangan Sha,” tulis Shila menerusi laman Facebook miliknya.

Sumber