Baru-baru ini pelakon, pengacara dan penyanyi popular, Erra Fazira telah meraikan sambutan hari jadi puteri kesayangannya Aleesya di Menara Kuala Lumpur.

Sambutan hari jadi itu dihadiri ramai tetamu termasuk rakan-rakan anaknya serta rakan selebriti seperti Umie Aida, Zahida Rafik dan ramai lagi.

IKLAN

Dalam usia yang sudah menjangkau 8 tahun, sudah semestinya anak sekecil ini memahami situasi yang berlaku dalam terhadap kedua-dua ibu bapanya.

Menerusi laporan dari MH Online, Erra memberitahu anak gadisnya itu pernah beberapa kali mengajukan soalan mengenai teman baru hidupnya. Dan pernah juga beberapa kali meluahkan hasrat hatinya mahukan seorang adik.

Erra tidak berdiam diri setiap kali soalan itu ditanya. Ujarnya mungkin belum sampai masanya dan kalau tidak Erra, mungkin ayahnya dulu yang akan menunaikan hasrat Aleesya.

Walaupun Erra dan bekas suami, Engku Emran sudah berpisah, aktres jelita ini akui Aleesya sentiasa dalam pangkuannya dan tidak pernah merasa kesunyian.

Sebelum ini Erra pernah dikecam oleh netizen kerana Aleesya tidak menguasai bahasa Malaysia dengan baik. Ia mendapat reaksi negatif daripada netizen yang menganggap Erra perlu lebih proaktif dalam mengajar anaknya menguasai bahasa ibunda.

Erra sebaliknya berkata, sebagai ibu dia tahu tanggungjawabnya dalam mendidik Aleesya termasuk memastikan anaknya itu mampu menguasai bahasa ibundanya itu dengan baik.

https://www.youtube.com/watch?v=I-8zGMreHnQ

Sumber