Kendall Jenner Penyebab Pepsi Padam Iklan?

Mesti Baca

Anda dah lihat iklan Pepsi yang menampilkan model Kendall Jenner?

Terkini, Pepsi akhirnya membuat keputusan untuk memadam iklan yang menampilkan model terkenal, Kendall Jenner dari Youtube selepas penonton menyatakan rasa tidak puas hati mereka di Twitter.

Jenama minuman terkenal itu turut mengeluarkan kenyataan maaf kepada penonton dan ia juga mengumumkan sebarang keluaran semula kempen itu akan dihentikan.

“Pepsi cuba untuk menonjolkan mesej global mengenai perpaduan, keamanan dan persefahaman. Jelas sekali, kami terlepas tanda itu dan kami memohon maaf. Kami tidak berniat untuk menghina mana-mana isu yang serius. Kami akan menarik semula kempen itu dan akan menghentikan semua pelaksanaannya. Kami juga memohon maaf kepada Kendall Jenner kerana meletakkan dia dalam posisi ini” – Pepsi- Harper’s Bazaar

Pepsi memutuskan untuk menarik semula iklan tersebut selepas ia mencetuskan kontroversi sejurus iklan itu dikeluarkan. Bahkan, iklan itu dikatakan tidak sensitif dan menghormati perarakan protes yang sebenar dan juga gerakan sosial yang lain.

SUMBER

Terkini

Syed Saddiq Jawab Dakwaan Tiada ‘Life’ Di Usia Muda. Memang Padu!

Setelah sebulan berada di Singapura, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akhirnya berjaya menghabiskan pengajian di Universiti Nasional...

Artikel Berkaitan