Inilah yang dinamakan tuntutan kerja. Sebagai pekerja Pos Laju Malaysia, sememangnya akan berhadapan dengan pelbagai bungkusan setiap hari.

Sebuah video telah di muat naik oleh pengguna Facebook bernama Mohd Zaidi Bin Desa menyaksikan satu kejadian di mana salah satu dari kiriman bungkusan mengandungi sejenis patung yang digelar oleh masyarakat melayu sebagai ‘Jenglot’.

IKLAN

Difahamkan sebelum bungkusan itu dibuka, pekerja pos tersebut curiga tatkala menyedari sesuatu bernyawa seakan-akan bergerak di dalam bungkusan itu.

Apa Itu Jenglot

Makhluk ‘jenglot’ sangat terkenal dikalangan masyarakat Indonesia yang berbentuk seperti mumia dengan ukuran kurang dari 20 cm serta memiliki wajah menyeramkan.

Dalam Islam mempercayai dan menyembah kepada selain Alllah itu hukumnya haram, dan itu merupakan perbuatan syirik. Syirik itu merupakan suatu dosa besar yang tidak akan diampuni Allah.

Maka dapat disimpulkan bahawa barang siapa yang menyimpan, menggunakan, mengagungkan benda-benda keramat seperti ‘jenglot’, maka orang itu berada pada kesesatan yang nyata, dan sesungguhnya mereka itu adalah syaitan dalam bentuk manusia.

Sumber