Berita yang sangat mengejutkan bagi penggemar filem. Baru-baru ini sebuah tayangan perdana filem ‘Man Down’ telah diadakan. ‘Man Down’ adalah sebuah filem bertemakan peperangan yang dibintangi pelakon yang semakin pudar dalam dunia perfileman, Shia LaBeouf.

Menurut sebuah laporan, tayangan perdana filem berkenaan hanya memungut keuntungan AS$8 (RM35) di United Kingdom, Britain untuk tempoh satu minggu.

IKLAN

Walaupun filem ini hanya dikeluarkan dalam satu pawagam di Lancashire, tetapi itu bukan alasan filem ini hanya mampu membuat kutipan serendah ini.

Shia LaBeouf

Salah satu lagi faktor yang menyebabkan ‘Man Down’ tidak mendapat sambutan di pawagam adalah mereka telah menayangkan filem ini secara digital.

Menurut sumber dari Slashfilm.com, kelakuan sebenar Shia di belakang layar juga ‘membantu’ memalapkan lagi bakatnya dan memberi kesan kepada sambutan filem tersebut.

Shia seringkali ditahan polis dan selalunya ia berkait dengan masalah alkohol dan tahun lepas, beliau ditangkap kerana protest anti pemerintahan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump.

Pencapaian sebegini boleh dianggap boleh memecah rekod dunia dengan mendapat kutipan terendah sepanjang zaman. Apa-apa pun sekurang-kurangnya ada juga yang nak tonton walaupun seorang.

Sumber