Selepas 16 tahun dengan imej rambut panjang, akhirnya vokalis kumpulan rock, Lan Kristal telah tampil dengan imej baru dengan rambut lebih pendek dan kemas. Lan atau nama sebenarnya, Razlan Mohamed Yosof memilih berambut pendek demi genre lagu baharunya yang bakal menemui peminat dalam masa terdekat.

View this post on Instagram

A post shared by LAN SOLO • KRISTALx (@lansolo_official)

IKLAN
Saya mengambil keputusan memotong rambut pendek pada hari Jumaat, 31 Mac lalu selepas 16 tahun menyimpan rambut panjang. Saya tidak memotongnya bukan kerana menyimpan nazar, tetapi sekadar mengambil keberkatan hari Jumaat.

Lan turut berkongsi pengalaman bergelar anak seni sejak tahun 1999 ketika di bangku sekolah lagi. Bermula karier seni dari usia begitu, Lan tampil dengan imej rambut panjang sehingga sekarang.

Saya bagaimanapun nekad untuk memotongnya pendek dan kemas seperti ini kerana ingin berubah angin selain tampil dengan pembaharuan. Saya akan muncul dengan sebuah single solo dan juga lagu baharu bersama Kristal. Ini imej baharu selari dengan lagu baharu nanti.

Bertanya mengenai perasaan apabila sudah berambut pendek, pada awalnya dia merasa janggal sehingga terbiasa apabila tangan tiba-tiba mahu menyelak atau mengikat rambut. Bukan itu sahaja, anak-anak pun jadi hairan melihat saya berambut pendek.

Mengenai perkembangan lain, Lan ada merancang mengeluarkan single duet bersama Siti Nordiana atas permintaan peminat kerana sering muncul bersama menyanyikan lagu Memori Berkasih.

Sumber