Tiada sesiapa yang mahu sebuah perkahwinan berakhir dengan perceraian. Jutawan kosmetik, Datuk Vida tetap akur dengan kententuan dan percaya tiada siapa boleh menolak takdir Ilahi sekiranya sudah ditentukan bukan jodohnya.

Ketika saat-saat duka dan tekanan sebegini, pasti ramai yang ingin tahu bagaimana Datuk Vida mengubati rasa hati sepaya lebih kuat mengharungi ujian ini.

IKLAN

Menurut laporan dari temubual eksklusif bersama Utusan Malaysia, Datuk Vida telah berkongsi sedikit sebanyak bagaimana dia berhadapan dengan situasi sebegini. Beliau memilih untuk terus membeli-belah. Lebih banyak beli, lagi sejuk hati.

Oho, sudah tentulah dengan membeli-belah. Lagi banyak beli, lagi sejuk hati tu. Tetapi yang lebih penting lagi, malam-malam saya akan bermunajat. Saya jenis tidur lewat. Tidur sekejap, bangun balik untuk bermunajat kepada Allah.
Saya adu segala-galanya kepada Dia, kemudian saya akan tidur semula selepas subuh. Sehari saya cuma tidur lima jam sahaja. Tetapi peliknya, kalau orang lain tak tidur kurus, tetapi saya tetap macam ni….Hahaha!,

Pengasas Qu Puteh ini, akui dia kini serik untuk mendirikan rumah tangga lagi dan bercadang membawa keluarganya bercuti ke luar negara bagi menenangkan fikiran.