Edry Abdul Halim merupakan nama yang tidak asing dalam industri muzik tanahair. Kreativitinya dalam pembikinan lagu serta genre muzik yang memenuhi citarasa anak muda membuatkan hasil ciptaan Edry sentiasa dikagumi oleh penggemar muzik.

Terbaru, Edry bakal bergerak solo untuk mencari identiti muzik baru dan segar supaya dapat menghasilkan karya yang lebih bervariasi.

IKLAN

Menurut laporan dari Astro Gempak,  Edry bakal mengeluarkan single pertama berjudul ‘Ayah’ menampilkan Azmi Saat dari kumpulan Caliph Buskers. Mereka akan muncul dengan gelaran ‘EDRY & AZMI’ bagi tujuan mempromosikan single ‘Ayah’ nanti.

Tatkala mendengar lagu ini pasti mengundang air mata pendengar kerana lirik dan melodinya begitu terkesan di dalam hari. Lagu ‘Ayah’ yang berkonsepkan balada klasik ini menyerlahkan kehebatan vokal Azmi yang sememang tidak boleh dipertikaikan.

Kemunculan pertama mereka sendiri di pentas Anugerah Juara Lagu ke-29 (AJL29) dahulu sudah membuka mata ramai pihak tentang kebolehan sebuah kumpulan muzik orang kurang upaya (OKU) cacat penglihatan mementaskan lagu Romancinta nyanyian asal kumpulan Mojo.

Selain itu, Edry juga bercadang untuk berkolabrasi dengan ramai artis lagi untuk mengeluarkan single seterusnya.

InshaAllah jika mendapat perhatian, saya akan teruskan konsep kolaborasi dengan ramai lagi artis lain pelbagai genre selepas ini

Apa tunggu lagi! Jom tonton lirik video yang boleh ditonton menerusi YouTube KRU Music.

Sumber