Sudah lama menjadi kontroversi tentang para ibu yang ingin menyusukan anak mereka di tempat awam. Ada yang dikecam dan ada pula yang merasakan tidak wajar menayang ‘aset’ bermaruah mereka itu terhadap umum walaupun ingin menyusukan anak.

Iyalah, di Malaysia sendiri banyak pusat membeli-belah menyediakan bilik khas untuk para ibu untuk anak mereka yang ingin disusu jika berada diluar. Jadi buat apa sampai hendak dedahkan aurat, melainkan anda…

Penyanyi pop terkenal Amerika Syarikat, Pink! 

IKLAN

Wow! Memang selamba sahaja Pink berkongsi gambar dengan anak lelakinya, Jameson berusia 3 bulan sedang menyusu badan di laman Instagram miliknya. 

Dia berkongsi momen tersebut dengan kapsyen Hiking makes us thirsty! bermaksud mendaki membuat kami dahaga! 

Pada Februari yang lalu juga Pink turut memuat naik gambar saat manja si kecil Jameson dan anak perempuan sulungnya Willow, 5 disamping dengan kapsyen puitis Rumi khas untuk anak-anaknya. Apa yang menarik, anda dapat lihat Pink tetap memilih gambar ketika dia sedang menyusukan badan. 

Bagi pendapat Pink tiada apa yang patut disorokkan oleh para ibu dalam aspek ‘menyusu badan’. Ianya sesuatu yang normal dan seharusnya digalakkan. 

Agaknya kalau di Malaysia, gambar sebegini pasti dapat kecaman ramai kan? 

SUMBER