Mempunyai jumlah pengikut di laman sosial menjadi satu kelebihan kepada seseorang individu. Tidak kira apa bidang kerjaya sekalipun, jumlah pengikut yang ramai mampu menjadi platform bagi mempromosi dan melarikan produk.

Hal ini turut diakui oleh penerbit dan pelakon popular, Sheila Rusly, di mana selain bakat lakonan, jumlah pengikut di laman sosial juga beri impak kepada sesebuah produksi dalam menghasilkan drama yang bagus.

IKLAN

Seperti yang dia maklumkan kepada BH Online, kelebihan ini dapat membantu pelakon tersebut mempromosikan produk lakonannya.

Kalau artis ada ramai pengikut di laman sosial, ia membantu untuk dirinya melobi dan mempromosikan produk lakonannya. Bagaimanapun, saya yakin dan optimis, kualiti tetap menjadi nadi kekuatan utama sesebuah produk.

Namun Sheila yakin bakat atau kualiti yang ada pada seseorang pelakon mengatasi segala-galanya, namun beliau juga mengakui populariti di media sosial menjadi bonus buat golongan terbabit.

Drama seram komedi bersiri Misteri Wan Peah antara produk Sheila yang tidak mempertaruhkan bakat yang mempunyai pengikut ramai di media sosial. Namun drama dapat sambutan yang menggalakkan.

Kalau jalan cerita sesebuah naskhah itu tidak mempunyai fokus pun, ia tidak ke mana juga, sekalipun mempertaruhkan pelakon yang bagus.

Sheila cukup yakin dengan kenyataannya ini lebih-lebih lagi dia sendiri berjaya lakukan experimen apabila mempertaruhkan pelakon yang

Saya sendiri berjaya melakukan eksperimen apabila mempertaruhkan pelakon yang tidak mempunyai jutaan pengikut di laman sosial menerusi drama Misteri Wan Peah, siaran TV3, baru-baru ini.

Sumber