Ed Sheeran telah membawa senyuman kepada wajah seorang remaja sebelum dia menghembuskan nafas terkahir. Ed Sheeran telah memperdengarkan sebuah lagu kegemaran gadis ini melalui telefon.

Hasrat Triona Priestley sebelum pejam mata adalah untuk mendengar penyanyi kegemarannya menyanyi lagu kegemarannya, Little Bird.

IKLAN
Triona Priestley

Impian Triona menjadi kenyataan walaupun mampu berbaring di atas katil di hospital kerana sakit tenat pada usia 15 tahun. Selepas Triona diperdengarkan lagu yang dinyanyikan oleh Ed Sheeran melalui telefon doktor menyedari jantungnya telah berhenti berdegup dan keluarga Triona telah dimaklumkan bahawa dia telah meninggal dunia dengan senyuman di wajahnya.

keluarga Triona itu telah dapat menghubungi Ed selepas kempen media sosial, #SongForTri viral dan menarik perhatian popstar ini.

“Ketika itu kami sekeluarga berada di dalam bilik ICU yang sedkit kecil bersama Triona, dan saya meminta Triona supaya menekan butang pembesar suara dengan cepat mendengar suara Ed Sheeran. Triona tersenyum apabila dapat bercakap dengan Ed Sheeran sambil menyanyikan lagu kegemarannya, Little Bird”

Kisah menyayat hati ini dikongsi oleh saudara Triona, yang muncul di sebuah rancangan TV RTE untuk berkongsi cerita bersama penonton bagaimana Triona bertarung nyawa melawan penyakit cystic fibrosis.

Sumber