Yes! No girls allowed.

Masa berjalan ke mall mungkin anda pernah lihat dua orang lelaki yang sangat akrab. Berjalan bersama-sama, padahal mereka bukan saudara kandung. Pergi ke mana selalu berdua dan kadang-kala seperti tidak boleh dipisahkan. Itulah yang dimaksudkan dengan istilah bromance. Mungkin di negara seperti Amerika dan Korea, istilah bromance mungkin sudah tidak asing lagi didengar tetapi tidak di negara kita, bahkan jika anda berkelakuan sebegini, pasti ada pandangan serong dari masyarakat sekeliling.

Lebih-lebih dalam dunia Kpop, istilah ini adalah normal malah anda turut suka melihat kerakraban yang ditonjolkan. Mungkin anda merasakan ianya adalah semata-mata fan service tapi cuba bayangkan jika tinggal bersama, training bersama ketika di usia muda lagi, pasti timbul rasa sayang yang kuat seperti adik-beradik.

IKLAN

Ini 5 Bromance paling comel yang serius buat hati anda berbunga.

V & JUNGKOOK (BTS)

Foto – Tumblr

Bromance yang sangat strong di kalangan kumpulan BTS. Lebih-lebih lagi bila salah seorang daripada mereka cemburukan satu sama lain.

G-DRAGON & SEUNGRI (BIGBANG)

Foto – Tumblr

Memang tidak dinafikan bahawa setiap ahli Bigbang sangat rapat antara satu sama lain, tetapi ternyata G-Dragon dan Seungri mempunyai hubungan yang istimewa antara leader dan maknae (ahli paling muda dalam kumpulan).

MARK & JR (GOT7)

Foto – Tumblr

Walaupun ahli Got7 lain turut akrab antara satu sama lain tetapi keakraban Mark dan JR semacam lainnya. Malah, peminat mereka sendiri menyediakan nama pairing antara Mark dan JR – Markjin. 

TOP & DAESUNG (BIGBANG)

Foto – bigbangupdates

Bromance antara mereka sangat cute! Top sering dilihat mengusik Daesung dan Daesung hanya melayankan sahaja.

MINO & SEUNGYOON (WINNER)

Foto – OneHallyu

Mereka rapat, saling menghormati bahkan suka mengusik antara satu sama lain. Dan disebabkan itu peminat Winner suka melihat mereka berdua.

P/S: Anda janganlah nak condemn penulis sebab buat senarai sebegini. Ini antara pandangan penulis dan terpulang untuk menerimanya atau tidak.

IKLAN